Η χώρα όπου το έτος έχει 13 μήνες και βρίσκεται... στο 2015

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 15:20 Η χώρα όπου το έτος έχει 13 μήνες και βρίσκεται... στο 2015

Κι όμως υπάρχει χώρα που το έτος της διαρκεί 13 μήνες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 2015.

Το Γρηγοριανό ημερολόγιο είναι το ημερολόγιο που χρησιμοποιείται σήμερα στον Δυτικό Κόσμο και έχει επικρατήσει ευρύτερα παγκοσμίως. Ωστόσο, υπάρχουν 90 χώρες συνολικά στον κόσμο που χρησιμοποιούν άλλο ημερολόγιο.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και μία χώρα που έχει πληθυσμό 117 εκατομμύρια και αυτή τη χρονική περίοδο το έτος εκεί είναι το 2015. Δηλαδή είναι επτά χρόνια και οκτώ μήνες πίσω από το δυτικό ημερολόγιο που χρησιμοποιείται στις περισσότερες χώρες. Η χώρα που αναφερόμαστε είναι η Αιθιοπία.

Αυτό συμβαίνει διότι υπολογίζουν διαφορετικά το έτος γέννησης του Χριστού. Όταν η Καθολική Εκκλησία άλλαξε τον υπολογισμό της το 500 μ.Χ., η Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ακολούθησε. Έτσι η Πρωτοχρονιά της Αιθιοπίας πέφτει στις 11 Σεπτεμβρίου ή στις 12 Σεπτεμβρίου τα δίσεκτα έτη, με βάση το δυτικό ημερολόγιο.

Στην Αιθιοπία είναι απλό: 12 μήνες ο καθένας έχει 30 ημέρες και ο 13ος – ο τελευταίος του έτους – έχει πέντε ή έξι ημέρες, ανάλογα με το αν είναι δίσεκτο έτος.

Ο χρόνος υπολογίζεται επίσης διαφορετικά στην Αιθιοπία, με την ημέρα να χωρίζεται σε δύο 12ωρα που ξεκινούν από τις 06:00. Πράγμα που κάνει τόσο το μεσημέρι όσο και τα μεσάνυχτα σε ώρα Αιθιοπίας να είναι 6 ακριβώς.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση