Σουηδία: Ποιος είναι ο Έλληνας επικεφαλής μιας από τις συμμορίες που πυροδοτούν το κύμα βίας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Σουηδία με τον στρατό να βγαίνει στους δρόμους προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα βίας.

Οι εκρήξεις και ο συμμοριτοπόλεμος στους δρόμους της Σουηδίας δεν έχει τέλος. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές αυτού του πολέμου ακούγεται και ένας Έλληνας. Ο Μίκαελ Τενέζος (Mikael Tenezos) ή «Greken» όπως είναι το προσωνύμιό του στη Σουηδία. Φέρεται να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του 36χρονου «Κούρδου» Ράβα Ματζίντ.

Ωστόσο τα τωρινά περιστατικά βίας φαίνεται να προκύπτουν από τα εσωτερικά προβλήματα την ομάδα του Ράβα.

Και οι δύο φαίνεται πως έχουν δραπετεύσει στο εξωτερικό.

Ο Μίκαελ Τενέζος, που συχνά αποκαλείται «Έλληνας», παρουσιάζεται ως ηγετική μορφή του εγκληματικού δικτύου Ντάλεν. Ο 25χρονος άλλοτε φέρελπις παίκτης του χόκεϊ κάποια στιγμή και ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο άρχισε να κάνει κακές παρέες με αποτέλεσμα να πέσουν οι επιδόσεις του οι άσχημοι βαθμοί που δεν του επέτρεψαν να πάει σε ειδικό σχολείο για ταλαντούχους παίκτες χόκεϊ.

Ο Σωτήρης Δελλής, πρώην μέλος του Σουηδικού κοινοβουλίου, μεταφέρει στο LIVE NEWS πως περιγράφουν τα μέσα της χώρας την κατάσταση.

Υπολογίζεται ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν μεταναστεύσει μόνο στη Σουηδία τουλάχιστον 300.000 πολίτες. Από αυτούς εκτιμάται ότι 30 με 70.000 έχουν εγκληματικές δραστηριότητες. Οι αμοιβές μάλιστα για τα συμβόλαια θανάτου ανέρχονται από 10 έως και 17.000€.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά από μια πολύ μεγάλη πρόκληση, καθώς αν δεν λάβει δραστικά μέτρα η εγκληματικότητα θα εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας.

Πασχαλίδου: «Δεν είναι έκπληξη για μας»

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε στο Live News για το κλίμα έντασης που βιώνουν οι κάτοικοι στη Σουηδία.

«Για κάποιους από εμάς δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη. Εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κατάσταση. Από το 2015 κάνω ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα και πραγματικά είναι τρομακτικό», δήλωσε.

«Είναι σαν ένας πόλεμος που επικρατεί. Δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Ένας από αυτούς είναι Έλληνας, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Σουηδία. Αυτοί κυρίως είναι νέοι άνθρωποι της β’ γενιάς που ζουν σε ανεργία, που έχουν προβλήματα με τα ναρκωτικά. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αλλάξει πολύ η Σουηδία. Βλέπουμε ένα χάσμα κοινωνικό και ταξικό, μία περιθωριοποίηση ανθρώπων», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως όλα αυτά τα χρόνια η εγκληματικότητα περιοριζόταν στα γκέτο και το κράτος δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτό.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση