Νεπάλ: Σεισμός 6,3 Ρίχτερ -17 τραυματίες, κατολίσθηση και σημαντικές υλικές ζημιές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 20:11 Νεπάλ: Σεισμός 6,3 Ρίχτερ -17 τραυματίες, κατολίσθηση και σημαντικές υλικές ζημιές

Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 5,3 και 6,3 Ρίχτερ, σημειώθηκαν με διαφορά μισής σήμερα στο δυτικό Νεπάλ, προκαλώντας κατολίσθηση και σημαντικές υλικές ζημιές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως 17 άνθρωποι (ένδεκα γυναίκες και έξι άνδρες) διακομίστηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, ενώ αγνοείται η τύχη μιας γυναίκας που παρασύρθηκε από κατολίσθηση.

Αρκετές κοινότητες έχουν αποκλειστεί εξαιτίας της πτώσης βράχων σε τμήματα του περιφερειακού οδικού δικτύου.

Τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε στην πόλη Τσαϊνπούρ, η οποία βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο των σεισμών, οι οποίοι έγιναν αισθητοί ακόμη και στην πρωτεύουσα της γειτονικής Ινδίας. Αρκετοί κάτοικοι του Νέου Δελχί βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, σύμφωνα με δημοσιεύματα ινδικών μέσων ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση