Βέλγιο: Ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από φωτιά στο σπίτι τους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 22:44 Βέλγιο: Ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από φωτιά στο σπίτι τους

Έξι μέλη μιας οικογένειας, ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του, έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους, στην πόλη Ουί του Βελγίου, τη νύχτα της Τρίτης (14.11.2023) προς την Τετάρτη, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά στο σπίτι της τραγικής οικογένειας στο Βέλγιο προκλήθηκε από ατύχημα και αιφνιδίασε την οικογένεια που εκείνη την ώρα κοιμόταν.

Τα παιδιά, τέσσερα κορίτσια ηλικίας από 5 μέχρι 14 ετών, φοιτούσαν όλα στο σχολείο και οι γονείς τους «συμμετείχαν ενεργά στην κοινωνική ζωή της κοινότητας», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης του Βελγίου Ερίκ Ντοζόν.

«Είμαι συντετριμμένος, τόσοι πολλοί νεκροί από φωτιά, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και 30 χρόνια», πρόσθεσε.

Η τραγωδία αυτή έχει βυθίσει στο πένθος την πόλη αυτή της Βαλλονίας, που βρίσκεται μεταξύ του Ναμούρ και της Λιέγης.

Η φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στο Βέλγιο φαίνεται ότι ξεκίνησε από το σημείο όπου βρισκόταν ένας καναπές και ο τοξικός καπνός που εκλύθηκε κατά την καύση του αποδείχθηκε μοιραίος για την οικογένεια, είπε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λιέγης.

Ενδέχεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή από κερί ή αναμμένο τσιγάρο. Κάποιος άνοιξε ένα παράθυρο, με αποτέλεσμα να εισρεύσει αέρας στο σπίτι, κάτι που φούντωσε τη φωτιά.

Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έφτασαν γρήγορα στο σημείο αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, το οποίο είχε ήδη παραδοθεί στις φλόγες. «Όταν φτάσαμε, η πρόσοψη είχε ήδη μετατραπεί σε πύρινο τείχος, οι φλόγες αγκάλιαζαν το κτίριο από το ισόγειο μέχρι τον δεύτερο όροφο», εξήγησε ο επικεφαλής τους, Κριστόφ Ζαντό.

Σύμφωνα με τον Κριστόφ Ζαντό, το σπίτι δεν διέθετε ανιχνευτές καπνού.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση