«Ο στρατός του Ισραήλ θα παραμείνει και στο μέλλον στην Λωρίδα της Γάζας» λέει ο πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 09:28 «Ο στρατός του Ισραήλ θα παραμείνει και στο μέλλον στην Λωρίδα της Γάζας» λέει ο πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ δήλωσε πως η χώρα του δεν μπορεί να αφήσει ένα κενό στην Λωρίδα της Γάζας, και θα πρέπει να διατηρήσει εκεί μια ισχυρή παρουσία στο εγγύς μέλλον για να εμποδίσει την επανεμφάνιση της Χαμάς.

Οι δηλώσεις αυτές αυξάνουν κι άλλο τους φόβους πως το Ισραήλ προτίθεται να επιβάλλει μια κατοχή στην Λωρίδα της Γάζας.

«Αν αποσυρθούμε, τότε ποιος θα αναλάβει; Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα κενό. Πρέπει να σκεφτούμε τι θα είναι ο μηχανισμός· διατυπώνονται πολλές ιδέες», δήλωσε ο Χέρτσογκ σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Αλλά κανείς δεν θέλει να μετατραπεί αυτός ο τόπος, η Γάζα, και πάλι σε βάση τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στο ABC News πως το Ισραήλ θα έχει «για μια αόριστη περίοδο» μετά τον πόλεμο την ευθύνη για την ασφάλεια του θυλάκου, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν λέγοντας πως οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να κυβερνήσουν τη Γάζα μόλις το Ισραήλ τελειώσει τον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς.

Ο Χέρτσογκ δήλωσε στους Financial Times πως η κυβέρνηση του Ισραήλ συζητεί πολλές ιδέες για το πώς θα διοικείται η Γάζα μόλις τελειώσει ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς και πρόσθεσε πως υποθέτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και «οι γείτονές μας στην περιοχή» θα έχουν κάποια ανάμιξη στη διαμόρφωση της μεταπολεμικής τάξης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως κατέστησε σαφές στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου πως μια λύση δύο κρατών είναι η μόνη απάντηση για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και πως η κατοχή της Γάζας θα ήταν «ένα μεγάλο σφάλμα».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση