Σπάνιο βίντεο με το πιο επικίνδυνο πουλί του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 12:09 Σπάνιο βίντεο με το πιο επικίνδυνο πουλί του κόσμου

Οι επισκέπτες σε μια παραλιακή κατασκήνωση στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν είδαν έναν νότιο καζουάριο να κολυμπά και να βγαίνει από τον ωκεανό στην ακτή. Εκτός από το ότι είναι το τρίτο ψηλότερο και δεύτερο βαρύτερο πουλί – μικρότερο μόνο από τη στρουθοκάμηλο και το εμού, ο νότιος καζουάριος θεωρείται το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο λόγω των αιχμηρών, νυχιών του που μοιάζουν σαν στιλέτα. Είναι χαρακτηριστικό  ότι μπορούν να φτάσουν σε μήκος έως και τα 10 εκατοστά.

Αρχικά, όσοι το είδαν θεώρησαν ότι το πλάσμα ήταν χελώνα ή καρχαρίας μέχρι που κολύμπησε πιο κοντά στην ακτή, οπότε ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης Bingil Bay, Nikita McDowell, ειδοποιήθηκε για το τεράστιο πουλί που έκανε την εμφάνισή του.

«Απλώς επέπλεε στην ακτή μέχρι να φτάσει στο επίπεδο όπου τα πόδια του μπορούσαν να αγγίξουν το έδαφος», είπε ο McDowell στην Australian Broadcasting Corp.  Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ότι χτυπήθηκε αρκετά από τα κύματα. Στη συνέχεια ο καζουάριος κατευθύνθηκε προς το τροπικό δάσος, όπου «στάθηκε στη σκιά κάτω από ένα δέντρο με τα πόδια του να τρέμουν για περίπου μισή ώρα», όπως περιγράφει.

«Ήξερα ότι ήταν εξαντλημένος. Ήξερα ότι δεν θα είχε την ενέργεια να μου επιτεθεί ή οτιδήποτε άλλο», τόνισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Επιστήμης της Αυστραλίας. «Η συμβουλή που έλαβα από τους τοπικούς φροντιστές άγριας ζωής και την υπηρεσία Queensland Parks and Wildlife Service (QPWS) ήταν να το παρακολουθώ και θα έφευγε όταν ήταν έτοιμο. Πήγα να φτιάξω έναν καφέ και όταν επέστρεψα είχε φύγει».

Ο νότιος καζουάριος είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση σύμφωνα με το Nature Conservation Act 1992, εξήγησε ο Stephen Clough, στέλεχος της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής και των Πάρκων του Κουίνσλαντ, ο οποίος χαρακτήρισε το βίντεο “εκπληκτικό”.

Αν και οι καζουάριοι μπορούν να αποτελέσουν έναν πιθανό θανατηφόρο κίνδυνο για τους ανθρώπους και άλλα ζώα όταν τους προκαλούν ή θυμώνουν, δεν είναι υπερβολικά επιθετικά πουλιά και οι επιθέσεις τους είναι σπάνιες. Μπορούν να κινούνται γρήγορα στη στεριά καθώς και στο νερό, τρέχοντας με ταχύτητες πάνω από 48 χιλιόμετρα την ώρα και πηδώντας 2,1 μέτρα στον αέρα.

«Οι καζουάριοι μπορούν να κολυμπήσουν και θα μπουν στο νερό για να περάσουν από τη μια πλευρά ενός ποταμού στην άλλη. Αυτό θα κάνουν αν αισθάνονται ότι απειλούνται από σκυλιά ή άλλους καζουάριους», πρόσθεσε.

Πηγή: 9 News Queensland

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση