Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 19:52 Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Μετά την απελευθέρωση των 13 Ισραηλινών ομήρων, τα ΜΜΕ της χώρας έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν νωρίτερα σήμερα από τη Χαμάς είναι οι:

    Hannah Katzir

    Margalit Mozes

    Yafa Ader

    Hannah Perry

    Adina Moshe

    Danielle Aloni and Emilia Aloni

    Ruthi Mondar, Keren Mondar and Ohad Mondar

    Aviv Asher, Raz Asher and Doron Katz-Asher

Οι 13 όμηροι βρίσκονται τώρα σε ισραηλινό έδαφος και συνοδεύονται από ειδικές δυνάμεις και τη Shin Bet μέχρι να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Ποιοι είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Η Margalit Mozes, 78 ετών, απήχθη από το σπίτι της στις 7 Οκτωβρίου. Δίδασκε για 25 χρόνια και έπλεκε μάλλινα καπέλα για πρόωρα μωρά στο νοσοκομείο Tel Hashomer του Ισραήλ ως εθελόντρια. Ο πρώην σύζυγός της, Gadi Mozes, κάτοικος του κιμπούτς, απήχθη επίσης. Η Margalit έχει επιβιώσει από τον καρκίνο και είναι λάτρης της φύσης και ιδιαίτερα των πουλιών.

Η Adina Moshe, 72 ετών, απήχθη επίσης από το σπίτι της αφού τρομοκράτες δολοφόνησαν τον σύζυγό της, Said (David ) Moshe. Η Adina είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Η Hanna Katzir -για την οποία η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ισχυρίστηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι πέθανε στην αιχμαλωσία, σε ένα φρικτό παράδειγμα ψυχολογικού πολέμου- είναι μεταξύ των 13 Ισραηλινών που απελευθερώθηκαν, όπως επιβεβαιώνει η οικογένειά της.

Τρία μέλη της οικογένειας Mundar που είχαν κρατηθεί όμηροι από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είναι μεταξύ των 13 Ισραηλινών που απελευθερώθηκαν.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι είναι ο 9χρονος Ohad, η 55χρονη μητέρα του Keren Mundar και η γιαγιά του Ruti, 78 ετών.

Ο σύζυγος της Ruti, Avraham Mundar, παραμένει στη Γάζα.

Η 44χρονη Daniel Aloni και η 5χρονη κόρη της Emilia απήχθησαν από το Kibbutz Nir Oz ενώ επισκέπτονταν την αδελφή της Daniel.

Η 85χρονη Yaffa Adar απήχθη από το σπίτι της και μεταφέρθηκε στη Γάζα με ένα όχημα που οδηγούσε η Χαμάς -μια εικόνα που έκτοτε έχει γίνει σύμβολο του πολέμου. Η Adar έχει τρία παιδιά, οκτώ εγγόνια και επτά δισέγγονα

Ένα από τα εγγόνια της, ο 38χρονος Tamir Adar, απήχθη επίσης στη Γάζα.

Οι 13 απελευθερωμένοι Ισραηλινοί όμηροι έφτασαν στο ισραηλινό έδαφος

Σε ανακοίνωση των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) επιβεβαιώνεται ότι οι 13 όμηροι βρίσκονται στο ισραηλινό έδαφος και συνοδεύονται από ειδικές δυνάμεις και τη Shin Bet, αφού πρώτα έχουν υποβληθεί σε μια πρώτη αξιολόγηση.

«Οι δυνάμεις μας συνοδεύουν τους απελευθερωμένους ομήρους μέχρι να φτάσουν στις οικογένειές τους στα νοσοκομεία», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει «οι διοικητές των IDF και οι στρατιώτες τους χαιρετούν και αγκαλιάζουν τους ομήρους κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα». «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την επιστροφή όλων των ομήρων», προσθέτει η ανακοίνωση των IDF που ζητούν από το κοινό «να δείξει υπομονή και ευαισθησία και να σεβαστεί την ιδιωτική ζωή των απελευθερωμένων ομήρων και των οικογενειών τους».

Πρώτο μήνυμα Νετανιάχου μετά την απελευθέρωση των 13 Ισραηλινών ομήρων

Στην πρώτη του δήλωση μετά την απελευθέρωση των πρώτων 13 ισραηλινών ομήρων, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρει: «Ολοκληρώσαμε τώρα την επιστροφή των πρώτων ομήρων μας - των παιδιών, των μητέρων τους και άλλων γυναικών. Κάθε μία από αυτές είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Αλλά τονίζω σε εσάς, τις οικογένειες των ομήρων, και σε εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ: Δεσμευόμαστε για την επιστροφή όλων των απαχθέντων», προσθέτει ο Νετανιάχου. «Αυτός είναι ένας από τους στόχους του πολέμου και είμαστε δεσμευμένοι να επιτύχουμε όλους τους στόχους του πολέμου».

Παράλληλα, ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι «ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ανάμεικτων συναισθημάτων - χαρά, πόνος, θλίψη και αποφασιστικότητα», καθώς μόνο ένα μικρό ποσοστό των ομήρων απελευθερώθηκε απόψε.

Χαρακτηρίζει τον αγώνα για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων ως «ηθική επιταγή» και δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν όλοι.

Νωρίτερα, ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε: «Η ισραηλινή κυβέρνηση καλωσορίζει την επιστροφή των πολιτών μας».

«Η ισραηλινή κυβέρνηση δεσμεύεται για την επιστροφή όλων των ομήρων και των αγνοουμένων», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Οι πολίτες μας υποβλήθηκαν σε μια πρώτη ιατρική εξέταση και οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν από τους διορισμένους αξιωματούχους ότι επέστρεψαν», συμπληρώνει η ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ότι απελευθερώθηκαν και 11 ξένοι υπήκοοι, αναφερόμενη σε 10 Ταϊλανδούς και 1 Φιλιππινέζο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση