Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκαν τα ονόματα των 14 Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 19:16 Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκαν τα ονόματα των 14 Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς

Αυτοί είναι οι 14 όμηροι από το Ισραήλ που απελευθέρωσε σήμερα Κυριακή (26.11.2023) η Χαμάς, κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας εφαρμογής της συμφωνίας των δύο πλευρών που προβλέπει κατάπαυση του πυρός, ανταλλαγή αιχμαλώτων και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Οι εφημερίδες Haaretz και Times of Israel έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και αυτό του άνδρα με τη ρωσική υπηκοότητα, ο οποίος επέστρεψε στο Ισραήλ από τους ισλαμιστές «ως απάντηση στις επίμονες προσπάθειες του Βλαντιμίρ Πούτιν για εκεχειρία».

Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως ο Ρώσος υπήκοος ήταν μια πρόσθετη απελευθέρωση και δεν θα συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τους ομήρους που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς.

Ωστόσο, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο 25χρονος Roni Krivoi με τη διπλή υπηκοότητα ήταν μέρος του σημερινού γκρουπ.

Ο 25χρονος με τη διπλή υπηκοότητα φτάνει στο Ισραήλ

Μέρος του σημερινού γκρουπ αιχμαλώτων είναι και η 4χρονη Avigail Idan, η οποία έχει ισραηλινή και αμερικανική υπηκοότητα.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τους Ισραηλινούς ομήρους θα απελευθερωθούν και άλλοι Ταϊλανδοί αιχμάλωτοι της Χαμάς.

Αναλυτικά τα ονόματα των ομήρων:

  • Η 4χρονη Avigail Idan
  • Η 40χρονη Hagar Brodetz και τα παιδιά της, η 10χρονη Ofri, ο 9χρονος Yuval και ο 4χρονος Oriya
  • Η 48χρονη Chen Almog Goldstein και τα παιδιά της, η 17χρονη Agam, ο 11χρονος Gal και ο 9χρονος Tal
  • Η 84χρονη Alma Avraham
  • Η 64χρονη Aviva Siegel
  • Ο 25χρονος Roni Krivoi
  • Η 15χρονη Dafna Elyakim και η 8χρονη αδερφή της, Ela
«Απελευθερώθηκε και είναι στο Ισραήλ» – Πρώτη αντίδραση Μπάιντεν για την απελευθέρωση της 4χρονης Αμερικανής

«Είναι ελεύθερη και τώρα βρίσκεται στο Ισραήλ», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν για την 4χρονη Avigail Idan – διπλή υπήκοο ΗΠΑ-Ισραήλ – που ελευθερώθηκε από τη Χαμάς σήμερα Κυριακή μαζί με άλλους 16 ομήρους.

«Αυτό που υπέμεινε είναι αδιανόητο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στο διάγγελμά του το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και πρόσθεσε ότι αναμένει να απελευθερωθούν και άλλοι Αμερικανοί πολίτες από τη Χαμάς.

«Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να γυρίσουν όλοι στις οικογένειές τους», συμπλήρωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από Haaretz, Times of Israel / Φωτογραφίες: Reuters

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση