Ηρωίδα 15 ετών έσωσε 3χρονο κοριτσάκι από πνιγμό: Της έκανε μέχρι και ΚΑΡΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 09:38 Ηρωίδα 15 ετών έσωσε 3χρονο κοριτσάκι από πνιγμό: Της έκανε μέχρι και ΚΑΡΠΑ (φωτογραφία αρχείου)

Η 15χρονη ήταν απόλυτα ψύχραιμη και τελικά κατάφερε να σώσει την ξαδέρφη της.

Πολλές φορές απλοί άνθρωποι που έχουν γνώσεις πρώτων βοηθειών έχουν σώσει συνανθρώπους τους από πνιγμό ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι και μια 15χρονη στις ΗΠΑ που έμαθε στο σχολείο πρώτες βοήθειες έσωσε ένα συγγενικό της πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, έσωσε την ξαδέρφη της, η οποία είναι τριών ετών, από πνιγμό με τις πρώτες βοήθειες που έμαθε στο σχολείο.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, όπου η μικρή Maxine Atkinson φαίνεται να προχωράει στην αυλή και να πέφτει στην πισίνα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο θείος της την είδε να επιπλέει μπρούμυτα στην πισίνα, με την 15χρονη Kirsten Atkinson να την περιγράφει ως «άψυχη».

Καθώς ο θείος της Maxine κάλεσε για βοήθεια και προσπάθησε να κάνει την κίνηση Heimlich, όμως η 15χρονη αμέσως βγήκε έξω και άρχισε να κάνει CPR (Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση).

Η Μάντισον είναι αρχηγός της ομάδας cheerleaders στο γυμνάσιο και είχε παρακολουθήσει ένα μάθημα στο οποίο διδάχθηκε ΚΑΡΠΑ.

«Είδα ότι δοκίμαζε το Heimlich», είπε για τον θείο της 3χρονης. «Αλλά ήξερα ότι σε αυτή την περίπτωση χρειαζόσουν ΚΑΡΠΑ γιατί δεν φαινόταν ότι ανέπνεε. Είπα σε όλους ότι ήξερα CPR και τους ηρέμησα».

«Απλώς προσπαθούσα να θυμηθώ τι έπρεπε να κάνω», πρόσθεσε. «Όλη την ώρα η Μάντισον ήταν ήρεμη, ψύχραιμη, συγκεντρωμένη, όχι πανικόβλητη», είπε η μητέρα της.

Οι διασώστες σοκαρίστηκαν κατά την άφιξή τους όταν ανακάλυψαν πόσο χρονών ήταν η νεαρή που έσωσε την μικρή. Η Μαξίν έχει αναρρώσει πλήρως, αλλά για κάθε ενδεχόμενο, η υπόλοιπη οικογένεια σχεδιάζει να μάθουν όλοι ΚΑΡΠΑ.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση