Αναστάτωση στον Λευκό Οίκο: Θυελλώδεις άνεμοι έριξαν χριστουγεννιάτικο δέντρο 12 μέτρων (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 11:51 Αναστάτωση στον Λευκό Οίκο: Θυελλώδεις άνεμοι έριξαν χριστουγεννιάτικο δέντρο 12 μέτρων (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) (Φωτο ABC News)

Ισχυροί άνεμοι που έπνεαν το απόγευμα της Τρίτης στην Ουάσιγκτον, έριξαν το εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο των ΗΠΑ που είχε στηθεί μπροστά από τον Λευκό Οίκο.

Το δέντρο, μια νορβηγική ερυθρελάτη μήκους 12 μέτρων από τον Εθνικό Δρυμό Monongahela της Δυτικής Βιρτζίνια, είχε τοποθετηθεί  πριν από δύο εβδομάδες στο προεδρικό πάρκο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, όπως μετέδωσε το Associated Press, έπεσε γύρω στις 13:00 την Τρίτη (τοπική ώρα) εν μέσω ισχυρών ριπών ανέμων που έφτασαν τα 46 μίλια την ώρα στο κοντινό Εθνικό Αεροδρόμιο Ρέιγκαν. 

Η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας του Εθνικού Πάρου, Jasmine Shanti σε δήλωσή της είπε ότι μετά την «αντικατάσταση ενός σπασμένου καλωδίου», το δέντρο στήθηκε ξανά το απόγευμα της Τρίτης.

Ετήσια παράδοση η φωταγώγηση του χριστουγεννιατικού δέντρου στον Λευκό Οίκο

Η φωταγώγηση του δέντρου είναι μια ετήσια παράδοση των διακοπών του Λευκού Οίκου με αντίστροφη μέτρηση και μουσικές παραστάσεις.

Το φετινό δέντρο είναι ένα καινούργιο, και αντικατέστησε ένα παλαιότερο δέντρο που, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, ανέπτυξε μια μυκητιακή ασθένεια γνωστή ως "βελονοειδής χύτευση" που έκανε τις βελόνες του να γίνουν καφέ και να πέσουν.

Το δέντρο έχει προγραμματιστεί να ανάψει την Πέμπτη, και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από τον Λευκό Οίκο εάν το περιστατικό της Τρίτης θα καθυστερήσει τη φωταγώγηση. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ φωταγωγήθηκε με επιτυχία την Τρίτη.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση