Πέθανε ο πιο μοναχικός και θλιμμένος ελέφαντας του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 18:18 Πέθανε ο πιο μοναχικός και θλιμμένος ελέφαντας του κόσμου

Η Μάλι ήταν ένα δώρο από τη Σρι Λάνκα προς την Ιμέλντα Μάρκος, αλλά η ζωή της δεν ήταν καθόλου ευχάριστη
Σχεδόν όλη της τη ζωή πέρασε μόνη της η Μάλι, ένας θηλυκός ελέφαντας που πέθανε αυτή την εβδομάδα στον ζωολογικό κήπο της Μανίλα στις Φιλιππίνες.
Είχε φτάσει από τη Σρι Λάνκα στις Φιλιππίνες το 1981 ως δώρο προς την τότε πρώτη κυρία των Φιλιππίνων, Ιμέλντα Μάρκος.

Δείτε τα βίντεο:

Αρχικά ζούσε στον ίδιο χώρο με τον ελέφαντα Σίμπα, αλλά μετά τον θάνατό του το 1990 ήταν ολομόναχη, κάτι εξαιρετικά δύσκολα για ένα κοινωνικό ζώο όπως ο ελέφαντας. Την περασμένη Παρασκευή, αναφέρει η New York Post, η Μάλι είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια δυσφορίας. Έτριβε μάλιστα την προβοσκίδα της στον τοίχο, μια ένδειξη ότι πονούσε. Το πρωί της Τρίτης την βρήκαν ξαπλωμένη και να ανασαίνει βαριά. Παρά την αγωγή που της έδωσαν οι κτηνίατροι, ως το απόγευμα είχε πεθάνει. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε καρδιακή ανεπάρκεια. Στην νεκροτομή βρέθηκε ότι η αορτή της ήταν φραγμένη και ότι είχε καρκινικούς όγκους.
Εμφάνιζε ακόμη προβλήματα στα πόδια και τις αρθρώσεις τα οποία είναι συνηθισμένα σε ελέφαντες σε αιχμαλωσία που ζουν σε χώρους με τσιμέντο στο έδαφος.
Πηγή: protothema.gr
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση