Το Ισραήλ απέσυρε τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ – Νέο «ναυάγιο» στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 15:30 Το Ισραήλ απέσυρε τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ – Νέο «ναυάγιο» στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα

Το Ισραήλ απέσυρε τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ, καθώς οι συνομιλίες για μια νέα συμφωνία για εκεχειρία στην Γάζα ναυάγησαν μετέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (2.12.2023) το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, επικεφαλής της Μοσάντ, διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη με τη Χαμάς για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, οι Times of Israel ανέφεραν ότι σύμφωνα με πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κατάρ σήμερα το πρωί για συνομιλίες με στόχο μια νέα εκεχειρία.

«Οι συνομιλίες εξετάζουν το ενδεχόμενο η Χαμάς να απελευθερώσει επιπλέον ομήρους, ενδεχομένως ηλικιωμένους άνδρες, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περαιτέρω κρατουμένων από το Ισραήλ και μια νέα διακοπή των μαχών» ανέφερε το δημοσίευμα.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση