Πάπας Φραγκίσκος: «Οδυνηρή» η κατάρρευση της εκεχειρίας Χαμάς-Ισραήλ, καλεί σε νέα κατάπαυση πυρός

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 15:49 Πάπας Φραγκίσκος: «Οδυνηρή» η κατάρρευση της εκεχειρίας Χαμάς-Ισραήλ, καλεί σε νέα κατάπαυση πυρός

Η κατάρρευση της εκεχειρίας είναι «οδυνηρή», λέει ο πάπας Φραγκίσκος και καλεί για μια νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Ο πάπας χαρακτήρισε σήμερα «οδυνηρή» την κατάρρευση της εκεχειρίας της Χαμάς με το Ισραήλ και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν.

Ο πάπας είπε ακόμη ότι η σκέψη του είναι με τους ανθρώπους εκείνους που είναι ακόμη όμηροι στη Γάζα και με την έλλειψη των απαραίτητων αγαθών στο παλαιστινιακό έδαφος.

Ο πάπας πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού

Το μήνυμα του πάπα, ο οποίος πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού, διάβασε ένας βοηθός του κατά τη διάρκεια του σημερινού του κηρύγματος, το οποίο εκφώνησε από τον εσωτερικό χώρο της κατοικίας του στο Βατικανό και όχι από το μπαλκόνι που βλέπει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας δέχθηκε χωριστά πριν από μερικές μέρες στο Βατικανό συγγενείς Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα και Παλαιστινίων που έχουν την οικογένειά τους στη Γάζα, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο να υπάρξει «ένα βουνό από νεκρούς» σε αυτόν τον πόλεμο.

«Αλλά εδώ, έχουμε ξεπεράσει τα όρια του πολέμου, αυτό δεν είναι πόλεμος, αυτό είναι τρομοκρατία» πρόσθεσε ο Πάπας, χωρίς να διευκρινίσει αν αναφερόταν στην αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που εξαπέλυσε το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα που διεξάγονται ως αντίποινα ή και στα δύο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση