Συναγερμός στην Ιαπωνία για αυξανόμενες επιθέσεις αρκούδων – Με κουδούνια πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 21:06 Συναγερμός στην Ιαπωνία για αυξανόμενες επιθέσεις αρκούδων – Με κουδούνια πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο

Μέσα σε οκτώ μήνες καταγράφηκαν 212 περιστατικά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις από αρκούδες στην Ιαπωνία και οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό, γιατί φοβούνται ότι μπορεί να συνεχιστούν και τον χειμώνα, λόγω της έλλειψης τροφής.

Σε διάστημα οκτώ μηνών έχουν σημειωθεί 212 περιστατικά, εκ των οποίων τα έξι ήταν θανατηφόρα, τη στιγμή που ο προηγούμενος υψηλότερος αριθμός επιθέσων ήταν 158 και καταγράφηκε το 2020.

Σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχει έλλειψη τροφής και αρκετές αρκούδες αναμένεται να μην πέσουν σε χειμερία νάρκη, αφού δεν έχουν αποθηκεύσει αρκετό λίπος, οπότε τον χειμώνα αναμένονται νέες επιθέσεις, που μπορεί να είναι και χειρότερες λόγω της κατάστασης των ζώων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι πως στο νομό Ακίτα τα παιδιά πηγαίνουν με κουδούνια στα σχολεία, ώστε να τρομάξουν οι αρκούδες αν τα πλησιάσουν. Παράλληλα, τα τοπικά καταστήματα πουλάνε σχετικά απωθητικά, καθώς ο κόσμος τρομάζει στο ενδεχόμενο επίθεσεις.

Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται στη βορειοανατολική Ιαπωνία και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει στείλει ειδικούς για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές να περιορίσουν και να μελετήσουν τις αρκούδες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Kazuhiko Hoshizaki, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Akita, σχολιάζοντας τους λόγους που οδηγούν σε επιθέσεις, αναφέρει ότι όσο μειώνονται οι δασικές εκτάσεις, εξαφανίζεται και η τροφή για τις αρκούδες. Έτσι, πηγαίνουν στις πόλεις και τους οικισμούς, ενώ σιγά σιγά μαθαίνουν να μην φοβούνται τις ανθρώπινες δραστηριότητες, προκειμένου να επιβιώσουν.

«Τα σύνορα μεταξύ ανθρώπων και αρκούδων έχουν θολώσει. Οι δασικές εκτάσεις μειώνονται και η καλλιεργήσιμη γη επεκτείνεται», δήλωσε σχετικά.

Πηγή: Newsbeast

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση