Αντζελίνα Τζολί: Πούλησε το μερίδιό της στο «Chateau Miraval»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 10:50 Αντζελίνα Τζολί: Πούλησε το μερίδιό της στο «Chateau Miraval»

H οινοποιία Tenuta del Mondo από την Τοσκάνη αγόρασε έναντι άγνωστου ποσού το ποσοστό ιδιοκτησίας στο διάσημο κτήμα της Προβηγκίας.

Η δικαστική διαμάχη που εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί για τα παιδιά και την περιουσία τους δεν άφησε απ’ έξω ούτε το διάσημο Chateau Miraval, το κτήμα τους στην Προβηγκία.

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός πούλησε τελικά το μερίδιο της στη διάσημη ιταλική οινοποιία Tenuta del Mondo από την Τοσκάνη, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ποσό της συμφωνίας παραμένει άγνωστο και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για το deal που ανακοινώθηκε πριν από λίγα 24ωρα από τους νέους ιδιοκτήτες.

Ο γενικός διευθυντής της Ιταλικής οινοποιίας Τζον Πέπερ δήλωσε ότι «με την προσθήκη ενός ροζέ αυτού του διαμετρήματος(σσ. το Miraval) είμαστε σε καλή θέση για να ικανοποιήσουμε τις εξαιρετικές απαιτήσεις τόσο των πελατών όσο και των συνεργατών».

Ο Ντέμιαμ Μακίνι ως διευθύνων σύμβουλος του Stoli Group -στην οποία ανήκει η Tenuta del Mondo- για όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι θαύμαζαν από καιρό τα «εξαιρετικά» κρασιά και το εμπορικό σήμα του Miraval και είναι ενθουσιασμένος που κατέχει μια θέση στο πλευρό του Μπραντ Πιτ και των εξαιρετικών σοδειών του.

«Είναι τιμή για μας να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα και δεσμευόμαστε να επενδύσουμε χρόνο το πάθος τόσο στο Chateau όσο και στο εμπορικό σήμα Miraval».

Οι νέοι ιδιοκτήτες του μεριδίου της Τζολί φημίζονται για ένα από τα κορυφαία κόκκινα κρασιά στον κόσμο, την Ornellaia και θεωρείται σίγουρο ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και από την οικογένεια Περίν, που «τρέχει» από την αρχή το εγχείρημα του Μπραντ Πιτ στην Προβηγκία και στο Chateau Miraval.

Το κτήμα δηλαδή που έγινε διάσημο εν μια νυκτί όταν αγοράστηκε από το Πιτ και την Τζολί, αφού από τους αμπελώνες του παράγεται το πασίγνωστο ροζέ των Μπρατζελίνα.

Ο κρυμμένος παράδεισος

Πριν την πανδημία κάποιοι Έλληνες επισκέπτες που έψαχναν το Chateau Miraval στην Προβηγκία, δυσκολεύθηκαν αρκετά να το βρουν, αφού δεν υπήρχαν πινακίδες να τους κατευθύνουν και το Chateau δεν είναι καταχωρημένο στους χάρτες GPS, γεγονός που τους δυσκόλεψε αρκετά, ενώ όταν έφτασαν στην είσοδο και έδειξαν τα χαρτιά τους βίωσαν έναν εξονυχιστικό έλεγχο.

Κάτι αναμενόμενο για όσους έχουν την τύχη να περάσουν την πόρτα που τους οδηγεί σε έναν επίγειο παράδεισο, που έγινε διάσημος εν μια νυκτί, όταν αγοράσθηκε από τους πρώην πλέον Μπρατζελίνα.

Το πάλαι ποτέ ησυχαστήριο του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί στην Νότια Προβηγκία, φυλάσσεται αποκλειστικά από επίλεκτους πρώην SAS, οι οποίοι μέχρι λίγα χρόνια ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του πρώην ζεύγους και των παιδιών τους όταν το επισκέπτονταν.

Το να φυλάς μια τεράστια έκταση 75.367 στρεμμάτων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, πόσω μάλλον όταν μέχρι πρότινος χαλάρωναν εκεί ο Μπραντ Πιτ και η Τζολί με τα παιδιά τους.
Ύστερα ήρθε το ηχηρό διαζύγιο και οι φήμες για πώληση μέρους του κτήματος, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν τελικά από την πλευρά της ηθοποιού που κέρδισε το δεύτερο δικαστήριο, το οποίο της επέτρεψε να παραχωρήσει το μερίδιο της.

Ήταν και αυτό ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ζευγαριού που έγινε αντικείμενο έντονης αντιδικίας από τους δύο πρώην συζύγους που «σφάζονται» στις δικαστικές αίθουσες.
Ο Πιτ που λάτρεψε το κτήμα και φωτογραφήθηκε σε αυτό μαζί με τον Μαρκ Περίν- η οικογένεια του τελευταίου καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες αμπελώνες και ήταν από την αρχή μαζί του στο εγχείρημα ως συνεταίροι-ήταν πάντα παρόν σε όλα τα projects.

H Τζολί από την άλλη δεν έδειξε ποτέ ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός από τα οικονομικά οφέλη και θέλοντας να κάνει δύσκολη την ζωή του πρώην κατάφερε τελικά να πουλήσει το μερίδιο της.
Ο Πιτ θέλει να δημιουργήσει σε ένα μέρος του ένα art factory που θα φιλοξενεί ζωγράφους, γλύπτες και δημιουργούς, και ήδη επιβλέπει την ανακαίνιση του στούντιο ηχογραφήσεων που υπάρχει.

Θέλει να έρθουν διάσημοι φίλοι του από την μουσική βιομηχανία αλλά και άνθρωποι της Τέχνης που θα μπορούν να δημιουργούν χωρίς προβλήματα τα έργα τους σε αυτό το ονειρικό κτήμα.
Σε μια από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το 2017 ο Μπραντ ποζάρει μαζί με τον Περίν κρατώντας στο χέρι του ένα ποτήρι Miraval και χαμογελάει στον φακό με φόντο τον πασίγνωστο πλέον αμπελώνα.

Πρόκειται για έναν ροζέ οίνο που έγινε διάσημος από την πρώτη χρονιά παραγωγής του, το 2014, όταν βγήκε στην αγορά ως το κρασί των Μπρατζελίνα, προκαλώντας τον ανάλογο θόρυβο.

Οι πωλήσεις του εκτοξεύτηκαν από την αρχή της διαδρομής του και κάθε χρόνο περίπου 1.000.000 φιάλες παράγονται και διακινούνται σε όλο τον κόσμο από το κτήμα της Προβηγκίας.

Πάνω από τριάντα χιλιάδες μπουκάλια καταναλώνονται στην Μύκονο κάθε χρόνο, εκεί όπου το ροζέ κρασί έχει την τιμητική του στα διάσημα sea side restaurant του νησιού και όχι μόνο.
Μόνο που ο Μπραντ Πιτ δεν μπορεί να το απολαύσει, αφού πλέον δεν πίνει ούτε σταγόνα αλκοόλ, μετά την προσωπική του περιπέτεια που τον ώθησε στο να ζητήσει θεραπεία.

Ο πύργος με τα 35 δωμάτια

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του διάσημου ηθοποιού πριν από τρία χρόνια για τον εθισμό του στο αλκοόλ, δεν ήταν κάτι άγνωστο στην οικογένεια Περίν, που διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με τον διάσημο σταρ.

Τόσο ο Σαρλ όμως -που είναι υπεύθυνος του Chateau- όσο και ο Μαρκ Περίν κράτησαν μόνο για τους εαυτούς τους το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο ιδιοκτήτης του Miraval που τυγχάνει φίλος και συνεταίρος τους.

Είναι αυτοί που φροντίζουν επίσης, ώστε όλοι οι τυχεροί επισκέπτες που εισέρχονται με ειδική άδεια στο κτήμα-ανάμεσα τους και κάποιοι Έλληνες-να μην έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε όλους τους χώρους, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά τους αμπελώνες, τις δεξαμενές ζύμωσης, τις αποθήκες και κάποια άλλα σημεία.

Οι φωτογραφίες επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένα μέρη και πουθενά αλλού ώστε να διαφυλάσσεται η ιδιωτικότητα του μοναδικού πλέον ιδιοκτήτη, που τυγχάνει και ένας από τους πιο διάσημους σταρ της υποκριτικής.

Στην μέση του αχανούς κτήματος δεσπόζει ένας πύργος του 17ου αιώνα με 35 δωμάτια, ο οποίος περιβάλλεται από τους αμπελώνες και τους ελαιώνες ενώ υπάρχει και το περίφημο εκκλησάκι όπου το ζεύγος Πιτ-Τζολί αντάλλαξε όρκους αγάπης και πίστης, όταν όλα φάνταζαν ιδανικά στην ζωή τους.

Η αξία των συγκεκριμένων αμπελιών εκτιμάται πλέον στα 170.000.000 ευρώ, ενώ το οργανικό λάδι που βγαίνει από τις ελιές που υπάρχουν σε μια έκταση 120 στρεμμάτων πωλείται 29 ευρώ το μισό κιλό!

Στο εκπληκτικό στούντιο ηχογραφήσεων που ανακαινίζεται,έχουν ηχογραφήσει κατά καιρούς τραγούδια τους οι Rolling Stones, ο Sting, η Sade, οι Pink Floyd κ.α.

Η νέα «Μούσα» του Μπραντ

Ο Μπραντ Πιτ πηγαίνει στο Chataeu όποτε μπορεί και ήταν εκεί όταν πρόπερσι κυκλοφόρησε η νέα του οινική «Μούσα, το «Muse» όπως ονομάστηκε.

Πρόκειται ένα εγχείρημα του Chateau Miraval, το οποίο εμφιαλώνεται μόνο σε 2.000 magnum φιάλες του ενάμιση λίτρου για όλο τον κόσμο, προκαλώντας την ανάλογη ταραχή σε οινόφιλους και διάσημους λάτρεις του κρασιού.

Η σύνθεση του είναι μια αυστηρή επιλογή σταφυλιών από τους δύο παλαιότερους και καλύτερους αμπελώνες του κτήματος που ωριμάζουν σε τσιμεντένιες δεξαμενές που έχουν το σχήμα αυγού για καλύτερη αλκοολική ζύμωση.

Η πρώτη φιάλη πουλήθηκε σε δημοπρασία 3.700 ευρώ ενώ πρόπερσι το καλοκαίρι από το σύνολο της παραγωγής 300 πήγαν αποκλειστικά στην Μύκονο, όπου έγιναν ανάρπαστες από τους λάτρεις του ροζέ, οι οποίοι το χαρακτήρισαν συγκλονιστικό κρασί.

Ήταν αναμφίβολα μια ιδιοφυής κίνηση του Μπραντ Πιτ και των Περίν που πέρυσι λάνσαραν και την ροζέ σαμπάνια Fleur de Miraval την οποία διαφήμισε ο ίδιος σε μια εξαιρετική φωτογράφιση.

Ο ηθοποιός απολαμβάνει όσο πιο συχνά μπορεί την ηρεμία που αποπνέει το Chateau Miraval, το οποίο βρίσκεται σε 350 μέτρα ύψος με εκπληκτική θέα στους αμπελώνες που παράγουν το πρώτο σε πωλήσεις και αναμφίβολα το πιο διάσημο ροζέ κρασί στον κόσμο.

Ενίοτε προσκαλεί και φίλους του σε αυτό τον επι γης παράδεισο, όπου όλα κυλούν ήρεμα και αρμονικά για να «χαθούν» και αυτοί μέσα στο τεράστιο κτήμα με τις ελιές και τους «χρυσούς» όπως αποδείχτηκαν αμπελώνες...

Πηγή: protothema.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση