Βάσω Λασκαράκη: Θύελλα αντιδράσεων για τη φωτογραφία της με τα νεογέννητα κουτάβια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 13:01 Βάσω Λασκαράκη: Θύελλα αντιδράσεων για τη φωτογραφία της με τα νεογέννητα κουτάβια

Πλήθος σχολίων στα social media - Τι έγραψαν Εριέττα Κούρκουλου και Κατρίνα Τσάνταλη - Το σκυλάκι της ηθοποιού γέννησε και δεν ήταν στειρωμένο - Τι αναφέρει ο νέος νόμος για τα οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Στο στόχαστρο προκαλώντας πληθώρα αρνητικών σχολίων βρέθηκε η Βάσω Λασκαράκη. Αφορμή στάθηκαν δύο φωτογραφίες που ανέβασε η ηθοποιός στα social media με τα κουταβάκια που γέννησε ο σκύλος της οικογένειας. Η ηθοποιός δέχθηκε αρνητικά σχόλια για το γεγονός ότι το σκυλάκι της γέννησε και δεν ήταν στειρωμένο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Οι φωτογραφίες της Βάσως Λασκαράκη που προκάλεσαν αντιδράσεις

Vaso_Laskaraki1

Vaso_Laskaraki2

Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν στην ανάρτησή της ήταν η και η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση. Ως πρόεδρος της εταιρείας Greek Stray είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα που έχουν να κάνουν με αδέσποτα.

Μέσα από τα stories της στο Instagram η Εριέττα Κούρκουλου ανέφερε: «Δεν την ξέρω την κοπέλα και δεν έχω κάτι εναντίον της, αλλά αλήθεια τώρα, μπορούμε επιτέλους να ενημερωθούμε; Σαπίζουν τόσες ψυχές στα καταφύγια και στον δρόμο και ακόμα διαφημίζουμε τις γέννες των ζώων μας; Έχουμε ματώσει για να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα… Σας παρακαλώ πια!».

Erietta

Η αντίδραση της Κατρίνας Τσάνταλη

Στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό της Εριέττας Κούρκουλου – Λάτση κινήθηκε και η συγγραφέας και ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης «A Little Shelter», Κατρίνα Τσάνταλη.

Ειδικότερα έγραψε στο σχόλιό της: «Είναι πανέμορφα τα κουτάβια όμως παλεύουμε να περνάμε το μήνυμα της στείρωσης των σκύλων μας για τη δική τους υγεία αλλά και το υπερτεράστιο πρόβλημα αδέσποτων που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας. Για κάθε ένα από τα σπιτικά κουτάβια που γεννιούνται κλείνει η πόρτα σε ένα αδέσποτο κουτάβι. Παρακαλώ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου, μην βάζετε τα σκυλάκια σας να γεννούν αν δεν είστε νόμιμοι εκτροφείς».

Katrina


Σιγή ιχθύος από τη Βάσω Λασκαράκη - Στο πλευρό της γυναίκας του ο Λευτέρης Σουλτάτος

Η ίδια η Βάσω Λασκαράκη δεν απάντησε στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε, ωστόσο ο σύζυγός της, Λευτέρης Σουλτάτος, μέσα από κάποια Instastories, θέλησε να μιλήσει. Ο γνωστός σεφ υπερασπίστηκε τη σύζυγό του, με ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ειδικότερα ο Λευτέρης Σουλτάτος έγραψε:

«Καλησπέρα σε όλους τους φιλόζωους. Αν και δεν συνηθίζω να δίνω εξηγήσεις επειδή τα έχω καλά με τη συνείδησή μου με λύπη μου είδα την επίθεση που έγινε στη γυναίκα μου σε μία φωτογραφία που ανέβασε τα κουτάβια μας. Αν θέλετε λοιπόν κάποιον να πυροβολήσετε φιλόζωοι αλλά ορισμένοι μισητές των ανθρώπων τότε ελάτε στο δικό μου προφίλ γιατί το σκυλί είναι δικό μου και έχω την πλήρη ευθύνη του. Άρα εμένα να βρίσετε, εμένα να απειλήσετε εμένα να καταγγείλετε.

Και όλα αυτά γιατί δεν στείρωσα ένα σκυλί που ζει σε περιφραγμένο χώρο ελεύθερο! Γιατί έτσι θέλω να ζει σε περιφραγμένο ελεύθερο χώρο! Γιατί έτσι θέλω να ζει το κατοικίδιο μου ελεύθερο εντός περιφραγμένης οικίας μας! Εδώ και 25 χρόνια που έχω σκυλιά έτσι ζουν και έτσι θα ζουν όσες καταγγελίες και να μου κάνετε! Όχι δεν το στείρωσα όπως δεν έχω κάνει και στο παρελθόν γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε, ποτέ δεν είχα εγκυμοσύνη απρόβλεπτη όπως συνέβη τώρα. Και δεν στειρώνω γιατί το άλλο σκυλί (ένα αδέσποτο) που βρήκαμε και περιθάλψαμε και υιοθετήσαμε στην Κρήτη μετά τη στείρωση που του κάναμε έχει ένα σωρό προβλήματα υγείας, γιατί η στείρωση δεν είναι κάτι φυσιολογικό, είναι κόντρα στη φύση.

Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου αλλά δεν έχω μάθει την κακία σας. Το τι φιλανθρωπίες κάνουμε και το πόσο βοηθάμε τις φιλοζωικές οργανώσεις ας μας κρίνει ο θεός, θα παραμείνει εντός της οικίας και της συνείδησής μας. Ευχαριστώ να είστε όλοι καλά με υγεία».

Δείτε όλα τα stories του Λευτέρη Σουλτάτου

soultatos1
soultatos2
soultatos3
soultatos-4

Τι αναφέρει ο ο νέος νόμος για τα οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Όπως ορίζει ο νέος νόμος και το πρόγραμμα «Αργος» που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 169/18-9-2021 για τα οικόσιτα ζώα συντροφιάς, ο ιδιοκτήτης τους έχει μεταξύ άλλων την υποχρέωση:

Να στειρώσει τον σκύλο ή τη γάτα του, εντός έξι μηνών από την απόκτησή τους, εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός έτους. Εάν το ζώο είναι μικρότερο σε ηλικία (κάτω του ενός έτους), τότε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να φροντίσει για τη στείρωσή του αφού συμπληρώσει τους 12 μήνες ζωής και μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών. Ωστόσο, η προθεσμία μπορεί να διαφοροποιείται, ανάλογα με τη φυλή του ζώου και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά του, έπειτα από εμπεριστατωμένη γνωμάτευση κτηνιάτρου.

Η στείρωση δεν είναι υποχρεωτική για ζώα, των οποίων δείγμα γενετικού υλικού (DNA) έχει αποσταλεί στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ).

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση