Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kanye West: Μπλοκ από Twitter και Instagram για αντισημιτικά μηνύματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 21:44 Kanye West: Μπλοκ από Twitter και Instagram για αντισημιτικά μηνύματα

Μηνύματα κατά των Εβραίων, εμφάνιση με μπλουζάκι  "white lives matter" στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, δηλώσεις κατά των αμβλώσεων και "πόλεμος" στα ΜΜΕ είναι μόλις μερικά από τα ανοιχτά μέτωπα του Kanye West.

Από τους λογαριασμούς του σε Twitter και Instagram μετά την ανάρτηση αντισημιτικών μηνυμάτων αποκλείστηκε ο Kanye West.

Ο λογαριασμός του στο Instagram μπλόκαρε το Σαββατοκύριακο, αφού κατηγόρησε τον ράπερ Diddy ότι ελέγχεται από Εβραίους.

Το μήνυμα αυτό αποτελεί συνέχεια μιας αντισημιτικής θεωρίας συνωμοσίας που κρατάει χρόνια.

Η αντίδραση του Kanye West στον αποκλεισμό του από το Instagram ήταν να γράψει στο Twitter γράφοντας "death con 3 On Jewish people", κερδίζοντας έτσι την αποβολή του και από το twitter, όπως αναφέρει το BBC.

Και οι δύο πλατφόρμες αφαίρεσαν τις αναρτήσεις του West και δήλωσαν ότι ο σταρ είχε παραβιάσει τις πολιτικές σχετικά με τη ρητορική μίσους.

Σάλος με την παρουσία του στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι με μπλούζα "white lives matter"

Το περιστατικό έρχεται μετά την οργισμένη κριτική που δέχτηκε ο West επειδή φόρεσε ένα μπλουζάκι με το σύνθημα "white lives matter" κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι.

Το σύνθημα εμφανίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της επίδειξης μόδας του YZY, με μοντέλο τη Selah Marley, κόρη της Lauryn Hill και εγγονή του Bob Marley.

Η Anti-Defamation League αποκάλεσε τη φράση "ρητορική μίσους" και την απέδωσε στους λευκούς ρατσιστές, οι οποίοι άρχισαν να τη χρησιμοποιούν το 2015 ως απάντηση στο κίνημα Black Lives Matter.

Η κίνηση του West προκάλεσε αμέσως επικρίσεις από τους συναδέλφους του.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο Diddy, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram λέγοντας ότι "δεν ροκάρει" με το σύνθημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOVE (@diddy)

"Όλες οι ζωές έχουν σημασία - αλλά αυτό το Black Lives Matter, μην παίζεις με αυτό. Μην φοράς το μπλουζάκι. Μην αγοράζετε το πουκάμισο. Μην παίζετε με το πουκάμισο. Δεν είναι αστείο", είπε.

Στη συνέχεια, ο West δημοσίευσε στο Instagram μια απάντηση στον Diddy, στο οποίο έλεγε στον ράπερ: "Δεν μου άρεσε η συνομιλία μας. Πουλάω αυτά τα μπλουζάκια. Κανείς δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σε μένα και τα λεφτά μου".

Όταν ο Diddy του ζήτησε ξανά να σταματήσει, ο West απάντησε: "Θα σε χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα για να δείξω στους Εβραίους που σου είπαν να μου τηλεφωνήσεις ότι κανείς δεν μπορεί να με απειλήσει ή να με επηρεάσει".

Η ανάρτηση φαίνεται να αναφέρεται στην αντισημιτική θεωρία ότι μια μυστική συμμορία Εβραίων συνωμοτεί για να ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης, την κυβέρνηση και τις τράπεζες του κόσμου.

Αφού απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός του στο Instagram, ο West πήγε στο Twitter, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του με τον ιδρυτή της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

"Κοίτα αυτό Μαρκ. Πώς με έδιωξες από το Instagram;", έγραψε.

Ακολούθησε ένα μήνυμα που έλεγε: "Είμαι λίγο νυσταγμένος απόψε, αλλά όταν ξυπνήσω θα κάνω "death con 3 On JEWISH PEOPLE". Το αστείο είναι ότι στην πραγματικότητα δεν μπορώ να είμαι αντισημιτικός, επειδή οι μαύροι άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα και Εβραίοι.

"Εσείς παίζετε μαζί μου και προσπαθείτε να θέσετε στο περιθώριο όποιον αντιτίθεται στην ατζέντα σας", πρόσθεσε.

Το tweet έχει έκτοτε αφαιρεθεί και ο λογαριασμός του West έχει κλειδωθεί.

Η Adidas δήλωσε ότι επανεξετάζει τη συνεργασία της με τον σταρ μετά την εμφάνισή του στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και μια συνέντευξη όπου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν κάποια από τα πρόσφατα παπούτσια Adidas.

"Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες για ιδιωτική επίλυση της κατάστασης, πήραμε την απόφαση να θέσουμε τη συνεργασία υπό επανεξέταση", ανέφερε η εταιρεία ρούχων σε ανακοίνωσή της.

"Θα συνεχίσουμε να συνδιαχειριζόμαστε το τρέχον προϊόν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου".

Το μπλουζάκι ήταν "αστείο"

Την περασμένη εβδομάδα, ο West έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στον παρουσιαστή του Fox News, Tucker Carlson, μιλώντας για τα πάντα, από τη θρησκεία και τη σχέση του με τον εκλιπόντα σχεδιαστή μόδας Virgil Abloh μέχρι τη στάση του κατά των αμβλώσεων και τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Ερωτηθείς για το μπλουζάκι "white lives matter", είπε στον Carlson ότι ήταν "αστείο" και "το προφανές πράγμα που έπρεπε να κάνω".

"Η απάντηση στο γιατί έγραψα 'White Lives Matter' σε ένα μπλουζάκι είναι επειδή μετράνε", είπε.

Θυμήθηκε επίσης μια συζήτηση που είχε κάνει με τον πατέρα του σχετικά με τη δήλωση αυτή.

"Του είπα: "Σκέφτηκα ότι το μπλουζάκι ήταν αστείο, σκέφτηκα ότι η ιδέα να το φορέσω εγώ ήταν αστεία". Και του είπα: 'Μπαμπά, γιατί το βρήκες αστείο;' Μου είπε: 'Απλά ένας μαύρος άνδρας δηλώνει το προφανές'".

Όταν ο Carlson ρώτησε γιατί το μπλουζάκι είχε προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις, ο West είπε ότι δεν συμβαδίζει με αυτό που θέλουν τα μέσα ενημέρωσης.

"Επειδή οι ίδιοι άνθρωποι που μας αφαίρεσαν την ταυτότητά μας και μας χαρακτήρισαν ως χρώμα, μας είπαν τι σημαίνει να είσαι μαύρος", είπε ο West.

πηγή: news247.gr