Σαρακιώτης: «Δώστε τέλος στις φήμες για υποβάθμιση του λιμανιού του Αγίου Κωσνταντίνου»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 19:42 Σαρακιώτης: «Δώστε τέλος στις φήμες για υποβάθμιση του λιμανιού του Αγίου Κωσνταντίνου»

«Αφού οικειοποιήθηκαν έργα του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ετιμάζονται να υποβαθμίσουν μιας κομβικής σημασίας υποδομή…»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση δρομολογίου από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς Βόρειες Σποράδες, κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επισημαίνει ότι, ενδεχόμενη ύπαρξη τέτοιας πιθανότητας έρχεται στον αντίποδα των όσων ισχυρίζονται τα Κυβερνητικά στελέχη περί οικοδόμησης αναπτυξιακής δυναμικής στην περιοχή μας, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουν έργα στρατηγικής σημασίας για τη Φθιώτιδα, όπως αυτό του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, έργο προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2016 από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 67322/21-06-2016 Απόφασης του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Παράλληλα, τονίζει ότι πιθανή μη ύπαρξη σχετικού δρομολογίου που να συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα και τη Φθιώτιδα με τις Σποράδες, συνιστά υποβάθμιση του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου και της τοπικής οικονομίας, η οποία δεν συνάδει με τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη στις πρόσφατες επισκέψεις που πραγματοποίησε στη Φθιώτιδα. Ειδικότερα, μνημονεύει τις δηλώσεις που περιέχονται στην επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στις 27.03.2023, σύμφωνα με την οποία «οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις θα μπορούν να υποδεχτούν επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία μήκους έως 100 μέτρων και υδροπτέρυγα, βελτιώνοντας τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Στερεάς Ελλάδας με τα νησιά των Σποράδων.», ενώ επικαλείται και απόσπασμα ανακοίνωσης της 23ης.11.2023, όπου και γίνεται λόγος για τη μεγάλη στρατηγική σημασία του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου για την ανάπτυξη της περιοχής.

Σε δήλωσή του για το παραπάνω ζήτημα ο Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνει:

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση και τα στελέχη της στην περιοχή επιδόθηκαν σε μία επικοινωνιακού χαρακτήρα οικειοποίηση έργων της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Έργων που διέπονταν από στρατηγική ενόραση και τα οποία ήρθαν να οικοδομήσουν εν τοις πράγμασι αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή μας, όπως αυτό του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου.

Η έντονη φημολογία περί μη ύπαρξης πλοίου που συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα και τη Φθιώτιδα με τις Σποράδες, στο πλαίσιο αιτήματος από πλευράς της ιδιωτικής εταιρείας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας οφείλει να λάβει τέλος, καθώς όχι μόνο δεν συνάδει με τις δημόσιες τοποθετήσεις του ιδίου του κ. Μητσοτάκη, αλλά ναρκοθετεί την προσπάθεια που καταβλήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Ενδεχόμενη δυσμενής εξέλιξη θα υποβαθμίσει μία κομβικής σημασίας υποδομή, όπως αυτή του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου και θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην τοπική οικονομία. Υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η αποτροπή της

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση