Νέο είδος θαλάσσιου τέρατος με είκοσι χέρια βρέθηκε να παραμονεύει στις παγωμένες θάλασσες γύρω από την Ανταρκτική

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 15:50 Νέο είδος θαλάσσιου τέρατος με είκοσι χέρια βρέθηκε να παραμονεύει στις παγωμένες θάλασσες γύρω από την Ανταρκτική

Κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεών τους, η ομάδα ανακάλυψε ένα εκπληκτικό αριθμό οκτώ διαφορετικών ειδών, τέσσερα από τα οποία ήταν εντελώς νέα για την επιστημονική κοινότητα.

Για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, η ανατριχιαστική εικόνα του ανατριχιαστικού facehugger από τη σειρά Alien μπορεί να είναι χαραγμένη μόνιμα στη μνήμη τους. Θαλάσσιοι βιολόγοι ανακάλυψαν ένα αντίστοιχο τέρας της πραγματικής ζωής που μοιάζει με facehugger και παραμονεύει στα παγωμένα βάθη της Ανταρκτικής.

Μια πρόσφατη ανακάλυψη αποκαλύπτει ένα νέο ανατριχιαστικό είδος θαλάσσιου πλάσματος που διαθέτει 20 χέρια. Αυτή η παράξενη οντότητα έχει κερδίσει ένα ταιριαστά περίεργο όνομα που ταιριάζει με την αλλόκοτη εμφάνισή της.

Η ιστορία εκτυλίσσεται με μια ομάδα ατρόμητων επιστημόνων που ξεκινούν μια σειρά από αποστολές στον Νότιο Ωκεανό από το 2008 έως το 2017. Η αποστολή τους; Να αναζητήσουν αινιγματικά θαλάσσια πλάσματα που αναφέρονται ως Promachocrinus (ή με τον πιο απλό όρο, φτερωτά αστέρια της Ανταρκτικής).

Κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεών τους, η ομάδα ανακάλυψε ένα εκπληκτικό αριθμό οκτώ διαφορετικών ειδών, τέσσερα από τα οποία ήταν εντελώς νέα για την επιστημονική κοινότητα. Μεταξύ αυτών των αξιοσημείωτων ευρημάτων είναι το Promachocrinus fragarius, γνωστό και ως φτερωτό αστέρι της Ανταρκτικής.

Αν και το όνομά του μπορεί να παραπέμπει σε κάποια κομψότητα, η εμφάνισή του θυμίζει το πλάσμα από την εμβληματική σειρά ταινιών Alien.

Οι σαγηνευτικές φωτογραφίες αυτού του μοναδικού φτερωτού αστεριού αποκαλύπτουν δύο διαφορετικούς τύπους βραχιόνων. Τα κατώτερα χέρια είναι ελαφρώς λεπτότερα και κοντύτερα, στολισμένα με ευδιάκριτες λωρίδες, ενώ τα ανώτερα χέρια είναι επιμήκη και διαθέτουν φτερωτή εμφάνιση.

Αυτή η αξιοσημείωτη ανακάλυψη ρίχνει φως στη θαυμαστή βιοποικιλότητα που παραμένει κρυμμένη κάτω από τα ψυχρά νερά του Νότιου Ωκεανού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση