Οι 6 σειρές που το Netflix πλήρωσε χρυσάφι για να αποκτήσει τα δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 15:15 Οι 6 σειρές που το Netflix πλήρωσε χρυσάφι για να αποκτήσει τα δικαιώματα

Πόσα εκατομμύρια έχει δαπανήσει ο κολοσσός του streaming στον τομέα των δημοφιλών σειρών.

Το Netflix ξεκίνησε τις δραστηριότητές του ως εταιρεία ενοικίασης βίντεο πριν εισέλθει στην υπηρεσία πλατφόρμας online streaming. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι υπηρεσίες streaming έγιναν σιγά-σιγά mainstream.

Σήμερα, το Netflix είναι μία από τις 100 πιο πολύτιμες εταιρείες παγκοσμίως, με κεφαλαιοποίηση 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η υπηρεσία έχει δημιουργήσει πρωτότυπες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες και έχει αποκτήσει δικαιώματα σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές που μπορούν να παρακολουθούνται για ώρες.

Ο κολοσσός του streaming πλήρωσε πολλά εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα streaming και εδώ είναι μερικές από τις πιο ακριβές συμφωνίες του.

1 – Friends (1994-2004)

Τα Φιλαράκια έχουν μια ισχυρή βάση οπαδών που παρακολουθεί ενεργά τη σειρά ακόμη και είκοσι οκτώ χρόνια μετά το τέλος της. Με μια νέα γενιά θαυμαστών που δημιουργείται μέσω των πλατφορμών OTT, το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα streaming της σειράς το 2015 για το τεράστιο ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το Forbes. Ήταν η δεύτερη σε τηλεθέαση σειρά στο Netflix και οι αναφορές δείχνουν ότι ο κόσμος παρακολούθησε 32 εκατομμύρια λεπτά της σειράς Friends μέχρι να αποκτήσει τα δικαιώματα το 2020 το HBO Max.

2 – New Girl (2011-2018)

Μια κωμωδία με πολλή καρδιά, το New Girl, αφηγείται την ιστορία του πώς μια ομάδα αταίριαστων συναντιέται για να περιηγηθεί στη ζωή και τις σχέσεις. Το εξαιρετικό ensemble cast και οι βαθιά αφομοιώσιμες ιστορίες ήταν τα δυνατά σημεία της σειράς. Αφού έγινε επιτυχία στο Fox, το Netflix έκλεισε συμφωνία με το δίκτυο για να αγοράσει τα δικαιώματα streaming για 900.000 δολάρια ανά επεισόδιο.

3 – The Blacklist (2013-σήμερα)

Ενώ άλλες υπηρεσίες streaming προσφέρουν κοινές συμφωνίες κοινοπραξίας, το Netflix προτιμούσε πάντα να αποκτά αποκλειστικά δικαιώματα streaming. Το The Blacklist, μια σειρά θρίλερ με πρωταγωνιστές τον James Spader και τη Megan Boone, αγοράστηκε από το Netflix από το NBC και τη Sony έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο το 2014, όπως αναφέρει το Deadline. Η συμφωνία λέγεται ότι ήταν η μεγαλύτερη πληρωμή ανά επεισόδιο στην ιστορία του OTT streaming. Με το αποκλειστικό πρώτο παράθυρο, το Netflix ήταν η μόνη πλατφόρμα που το πρόβαλε πρώτη φορά.

4 – The Walking Dead (2010-2022)

Ένα δράμα με ζόμπι που έγινε απροσδόκητα μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, το The Walking Dead κατέκτησε την προσοχή του κοινού με την πλοκή που ήταν πιο κοντά στο θρίλερ. Το Netflix τα έδωσε όλα όταν το απέκτησε και έκλεισε πολυετή συμφωνία έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 1,35 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο.

5 – The Office (2005-2013)

Το αγαπημένο mockumentary, The Office, είναι μία από τις τηλεοπτικές σειρές με τα περισσότερα bing και streaming. Το σκηνικό του εργασιακού χώρου με πρωταγωνιστή την κωμική ιδιοφυΐα του Steve Carell και δευτεραγωνιστές όπως ο John Krasinski, η Jenna Fischer και ο Rainn Wilson το έχει κάνει απολαυστικό για το κοινό σε όλο τον κόσμο. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το Netflix είχε πληρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την πολυετή συμφωνία για τα δικαιώματα streaming, η οποία έληγε το 2020. Ήταν η σειρά με τη μεγαλύτερη ροή στο Netflix και οι άνθρωποι παρακολούθησαν 52 δισεκατομμύρια λεπτά από αυτήν το 2020.

6 – Scrubs (2001-2010)

Μια ειλικρινής κωμωδία-δράμα, το Scrubs ήταν ο τέλειος συνδυασμός ενός εξαιρετικού καστ και έξυπνου σεναρίου, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα. Ένα ισχυρό ποσοστό του κοινού απολαμβάνει να παρακολουθεί ιατρικά δράματα. Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα του Scrubs με συμφωνία ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως από το αρχικό δίκτυο NBC.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση