Φεστιβάλ Καννών 2023: Ο Μάικλ Ντάγκλας θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαΐου 2023 16:51 Φεστιβάλ Καννών 2023: Ο Μάικλ Ντάγκλας θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα

Η πρώτη φορά του Μάικλ Ντάγκλας που βρέθηκε στις Κάννες, ήταν για το φεστιβάλ του 1979.

Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα θα λάβει στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών 2023 ο Μάικλ Ντάγκλας.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ των Καννών αποκάλυψαν χθες ότι ο Μάικλ Ντάγκλας θα επιστρέψει στην Κρουαζέτα για το φεστιβάλ και θα τιμηθεί ως μέρος της τελετής έναρξης της 16ης Μαΐου.

Η πρώτη φορά που ο Μάικλ Ντάγκλας βρέθηκε στις Κάννες ήταν για το φεστιβάλ του 1979, με το «The China Syndrome» του Τζέιμς Μπρίτζες.

Επέστρεψε για το «Βασικό Ένστικτο» το 1992 και ξανά το 1993 για το «Falling Down». Πιο πρόσφατα βρέθηκε με την ταινία του 2013 «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ.

«Είναι πάντα μια ανάσα φρέσκου αέρα να βρίσκεσαι στις Κάννες, οι οποίες εδώ και καιρό παρέχουν μια θαυμάσια πλατφόρμα για τολμηρούς δημιουργούς, με καλλιτεχνικό θράσος και αριστοτεχνική στην αφήγηση», ανέφερε ο Μάικλ Ντάγκλας σε δήλωσή του.

«Από την πρώτη μου φορά εδώ στις Κάννες το 1979 για το «The China Syndrome» μέχρι την πιο πρόσφατη πρεμιέρα μου για το «Behind the Candelabra» το 2013, το φεστιβάλ των Καννών πάντα μου υπενθύμιζε ότι η μαγεία του κινηματογράφου δεν είναι μόνο σε αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, αλλά και στην ικανότητά του να επηρεάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

»Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στην βιομηχανία του κινηματογράφου, είναι τιμή μου να επιστρέψω στην Κρουαζέτα για να ανοίξουμε το Φεστιβάλ και να αγκαλιάσουμε την κοινή μας παγκόσμια γλώσσα κινηματογράφου» συμπλήρωσε ο Μάικλ Ντάγκλας.

Ως ηθοποιός, ο Μάικλ Ντάγκλας είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Ρόμπερτ Ζεμέκις στο «Romancing the Stone» (1984), τον Ρίντλεϊ Σκοτ στο «Black Rain» (1989) και τον Μπάρι Λέβινσον στο «Disclosure» του (1994).

Κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1987 για την ερμηνεία του στη «Wall Street» του Όλιβερ Στόουν. Το σίκουελ, «Wall Street: Money Never Sleeps» προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στην 63η έκδοση των Καννών το 2010.

Με πληροφορίες του Variety

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση