Οι Motörhead τραγουδούν το "Enter Sandman" των Metallica - Σπάνια διασκευή μόλις κυκλοφόρησε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 12:44 Οι Motörhead τραγουδούν το "Enter Sandman" των Metallica - Σπάνια διασκευή μόλις κυκλοφόρησε

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Motörhead κυκλοφόρησε ψηφιακά σπάνια διασκευή του 1998, στην οποία το συγκρότημα ερμηνεύει το "Enter Sandman" των Metallica.

Σπάνια διασκευή του 1998 από τους Motörhead του "Enter Sandman" των Metallica κυκλοφόρησε σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες streaming.

Η διασκευή ηχογραφήθηκε πρώτη φορά το 1998 ως μέρος μιας συλλογής άλμπουμ για τη διοργάνωση επαγγελματικής πάλης ECW Wrestling. Το τραγούδι ήταν διαθέσιμο μόνο σε CD -και παράνομων αντιγραφών που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο- μέχρι τώρα.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Motörhead (8η Μαΐου) η διασκευή είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες streaming. Οι Metallica που πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο με τίτλο 72 Seasons”, έχουν δηλώσει ότι σαν συγκρότημα επηρεάστηκαν από τον ήχο των Motörhead, οπότε αυτή η διασκευή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ακούστε από τους Motörhead το "Enter Sandman" των Metallica

Εκτός από την ψηφιακή μορφή, κυκλοφορεί σε περιορισμένης έκδοσης βινύλιο 7 ιντσών με χαραγμένο στην πλευρά Β το Motörhead Warpig μέσω της ιστοσελίδας του συγκροτήματος.

Το τραγούδι συνοδεύεται από μουσικό βίντεο κινουμένων σχεδίων, στο οποίο ένα παιδί ταλαιπωρείται από εφιάλτες και σώζεται από τη μασκότ Warpig των Motörhead.

Το "Enter Sandman" των Metallica

Το "Enter Sandman" των Metallica κυκλοφόρησε ως single το 1991, για το το άλμπουμ "Metallica". Γράφτηκε από τους Κερκ Χάμετ, Τζέιμς Χέτφιλντ και Λαρς Ούλριχ. Τους στίχους έγραψε ο Χέτφιλντ και έχουν επίκεντρο τους παιδικούς εφιάλτες.

Το single έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ, πουλώντας 1.000.000 αντίτυπα, με τον δίσκο να φτάνει τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Το κομμάτι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της μπάντας και σπάνια απουσιάζει από το συναυλιακό τους ρεπερτόριο. Φυσικά είναι πασίγνωστο και το εναρκτήριο κιθαριστικό του riff, το οποίο γράφτηκε από τον Χάμετ.

"Lemmy ζεις, εσύ μας οδηγείς"

FILE -  This April 8, 2010 file photo shows Lemmy Kilmister, of Motorhead, arriving at the second annual Revolver Golden Gods Awards in Los Angeles. A Finnish dairy company has released a commercial featuring Motorhead frontman Ian
Ο Λέμι το 2010 στο Λος Άντζελες. AP Photo/Chris Pizzello, file AP

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο ντράμερ Μίκι Ντι είπε ότι το συγκρότημα "δεν θα περιοδεύσει ποτέ, ποτέ, ποτέ ξανά" με το όνομα Motörhead.

Τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις με το τραγούδι "Enter Sandman" από τους Motörhead έχουν κατακλυστεί από φανς του θρυλικού Lemmy, που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2015 σε ηλικία 70 ετών.

"Οι άνθρωποι δεν γίνονται καλύτεροι όταν πεθάνουν. Οι άνθρωποι παραμένουν ηλίθιοι, που είναι απλώς νεκροί ηλίθιοι" ή "Έζησα τη ζωή μου όλη μου τη ζωή με αυτό τον τρόπο, θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο, να πίνω αλκοόλ και να παίρνω ναρκωτικά. Είμαι πολύ γέρος για να ανακαλύψω το Θεό", "Καλός φίλος είναι εκείνος ο φίλος που θα σε κρύψει όταν προσπαθείς να γλυτώσεις μετά από φόνο. Πόσους τέτοιους γνωρίζεις;" είναι μερικές από τις ατάκες του που αναφέρουν ξανά οι θαυμαστές του στα social.

Ο Lemmy Kilmister έπασχε από καρκίνο του προστάτη και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι που έμενε στο Λος Άντζελες. Η κηδεία του έγινε λίγες ημέρες μετά, στις 9 Ιανουαρίου του 2016 και ήταν το τελευταίο του "live" μιας και μεταδόθηκε ζωντανά από το YouTube με πάνω από 300.000 ανθρώπους να την παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση