Χαβιέρ Μπαρδέμ: Ο Ισπανός ηθοποιός θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπάστιαν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 09:53 Χαβιέρ Μπαρδέμ: Ο Ισπανός ηθοποιός θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπάστιαν

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ έχει κερδίσει περισσότερα βραβεία στον κινηματογράφο από οποιονδήποτε άλλο Ισπανό, εν ζωή, ηθοποιό.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ θα λάβει το βραβείο Donostia του φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, στην φετινή 71η διοργάνωση.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ θα λάβει την υψηλότερη διάκριση του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για την πορεία και την καριέρα του στο γκαλά έναρξης του φεστιβάλ στις 22 Σεπτεμβρίου. Η εικόνα του επίσης θα απεικονίζεται στην αφίσα της φετινής έκδοσης, που αποκαλύφθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο, στην πόλη του Σαν Σεμπαστιάν, στη Χώρα των Βάσκων, από το 1953.

Η μόνη έκπληξη για το βραβείο Donostia είναι ότι δεν έχει δοθεί νωρίτερα στον Χαβιέ Μπαρδέμ. Παίκτης του ράγκμπι της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, ο Χαβιέ Μπαρδέμ έγινε για πρώτη φορά γνωστός, όταν πρωταγωνίστησε δίπλα στην νυν σύζυγό του Πενέλοπε Κρουζ, στην ταινία του 1992 «Jamón, Jamón».

 

 

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ ήθελε, ωστόσο, να γίνει ηθοποιός, όχι σύμβολο του σεξ. Η διεθνής αναγνώριση ήρθε το 2000 με στην ερμηνεία του γκέι Κουβανού ποιητή Reinaldo Arenas στο «Before Night Falls» του Julian Schnabel.

Ακολούθησε η πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για το «Before Night Falls», ενώ για την ερμηνεία του στο «No Country for Old Men» του 2008 κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ ωστόσο είχε στο DNA του την υποκριτική. Μέλος μιας από τις πιο διάσημες οικογένειες στην υποκριτική στην Ισπανία,  ο παππούς του, Ραφαέλ Μπαρδέμ και η μητέρα του Πιλάρ Μπαρδέμ ήταν και οι δύο διακεκριμένοι ηθοποιοί.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ έχει κερδίσει περισσότερα βραβεία στον κινηματογράφο από οποιονδήποτε άλλο εν ζωή Ισπανό ηθοποιό. Οι μόνοι ηθοποιοί που τον πλησιάζουν είναι η σύζυγός του Πενέλοπε Κρουζ και ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Από την οικογένειά του έχει επίσης κληρονομήσει αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις. Ο θείος του Χουάν Αντόνιο Μπαρδέμ ("Calle Mayor", "Death of a Cyclist") ήταν ένας από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες της Ισπανίας που επικρίνουν την κοινωνία που δημιούργησε το καθεστώς Φράνκο ενώ η μητέρα του είναι δεινή ακτιβίστρια.

Το Φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν ξεκινά στις 22 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 του ίδιου μήνα.

 

 

Με πληροφορίες του Variety

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση