Κοστούμι της Κάλλας από αλουμίνιο κοσμεί έκθεση στην Όπερα του Ντουμπάι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 14:11 Κοστούμι της Κάλλας από αλουμίνιο κοσμεί έκθεση στην Όπερα του Ντουμπάι

Εμπνευστής του έργου είναι ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος.

Με έμπνευση τη Μαρία Κάλλας και αφορμή τη φετινή επέτειο 100 χρόνων από τη γέννησή της, ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος ξεκινά μια σειρά εκθέσεων σε όλο τον κόσμο.

Τα χαρακτηριστικά έργα του με την χρήση πρωτότυπων υλικών όπως το αλουμίνιο εντυπωσιάζουν απλούς και επώνυμους φιλότεχνους σε όλο τον κόσμο.

Πρώτος σταθμός της παγκόσμιας περιοδείας εκθέσεων του διακεκριμένου καλλιτέχνη, η Όπερα του Ντουμπάι με ένα εντυπωσιακό έργο εμπνευσμένο από τη Βιολέτα, την ηρωίδα που ενσάρκωσε η Μαρία Κάλλας στη γνωστή όπερα του Βέρντι «La Traviata».

Το έργο του θα κοσμεί την Όπερα του Ντουμπάι έως τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023 μετά από πρόσκλησή, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Είναι κατασκευασμένο από χιλιάδες ίνες ανακυκλώσιμου αλουμινίου και έχει διαστάσεις 180 Χ 250 εκ.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Άμπου Ντάμπι.

Ο καλλιτέχνης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την καλλιτεχνική του δουλειά στο σχολείο Summit International School στο Άμπου Ντάμπι όπου και τιμήθηκε για την παρουσία και το έργο του. Παρών ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Η.Α. Αντώνης Αλεξανδρίδης.

Η έκθεση στο Ντουμπάι αποτελεί την πρώτη επίσημη εκτός Ελλάδας παρουσίαση έργων Έλληνα καλλιτέχνη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας που συμμετέχει και το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επόμενος σταθμός του θα είναι η Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Φλώρος είναι γνωστός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από επιτυχημένες εκθέσεις του κι έχει τιμηθεί από την πρεσβεία του Άμπου Ντάμπι για την καλλιτεχνική του προσφορά. Επίσης έχει δημιουργήσει το πορτραίτο του προέδρου της χώρας Sheikh Mohammed bin Zayed το οποίο ανήκει στην προσωπική του συλλογή.

Ο Νίκος Φλώρος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας, μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ έζησε και εργάστηκε σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Έχει κερδίσει τον θαυμασμό του εικαστικού κοινού, σε Νέα Υόρκη, Ρώμη, Ρωσία, Ισπανία, Αυστραλία ενώ έχει λάβει δεκάδες βραβεία και διακρίσεις. Έχει εκθέσει στα μεγαλύτερα μουσεία παγκοσμίως ενώ η τέχνη του έχει απασχολήσει πολλές φορές το διεθνή τύπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση