Τότο Κουτούνιο: Πέθανε ο αξέχαστος ερμηνευτής του «L' Italiano»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 22:04 Τότο Κουτούνιο: Πέθανε ο αξέχαστος ερμηνευτής του «L' Italiano»

«Έφυγε» στα 80 του ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής που είχε νικήσει στη Eurovision το 1990 με το «Insieme: 1992»

Ο Ιταλός τραγουδιστής Τότο Κουτούνιο, διάσημος στη χώρα του και στο εξωτερικό για το τραγούδι του «Un Italiano vero» και τη νίκη του στη Eurovision το 1990 με το «Insieme: 1992», πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών στο Μιλάνο, ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του.

«Έπειτα από μακρά ασθένεια, η κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες», διευκρίνισε ο Ντανίλο Μανκούζο, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ansa. «Αντίο στον Τότο Κουτούνιο, έναν πραγματικό Ιταλό», έγραψε αμέσως η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αντιδρώντας στην είδηση του θανάτου του με μήνυμά της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το 1983: Το τραγούδι "Un Italiano vero" (ή απλά "L'italiano") έγινε Νο1 των χιτ-παρέιντ στην Ιταλία και την Ελβετία, και Νο2 στη Γαλλία. Το τραγούδι γοήτευσε επίσης το κοινό στο Ισραήλ, το Ιράν και τη Νότια Κορέα.
Το ρεφρέν αυτής της διαχρονικής επιτυχίας είναι ακόμα επιτυχία στο ραδιόφωνο: "Lasciatemi cantare con la chitarra in mano, lasciatemi cantare, sono un italiano" (Αφήστε με να τραγουδήσω με την κιθάρα στο χέρι, αφήστε με να τραγουδήσω, είμαι ένας Ιταλός").

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού γυρίστηκε στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι. Παρουσιάζει μια σειρά από μάλλον χαρακτηριστικά στερεότυπα για την Ιταλία και τους Ιταλούς, με τον τραγουδιστή να τρώει ζυμαρικά και να φλερτάρει με τη σερβιτόρα.

-->
Προσαρμοσμένη αναζήτηση