Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Γκρέτα Γκέργουιγκ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 13:13 Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Γκρέτα Γκέργουιγκ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής (φωτο ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Τον ρόλο της προέδρου της κριτικής επιτροπής στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αναλαμβάνει τον ερχόμενο Μάϊο η Γκρέτα Γκέργουιγκ (Greta Gerwig).

Για την Γκέργουιγκ ήταν μια χρονιά που «έσπασε» πολλά ρεκόρ με την παγκόσμια επιτυχία της ταινίας «Barbie» με κορυφαία στιγμή όταν ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Το φεστιβάλ ανακοινώνοντας την είδηση, περιέγραψε την Γκέργουιγκ ως «μια ηρωίδα της σύγχρονης εποχής μας» που τάραξε το «status quo».

«Είμαι έκπληκτη και ενθουσιασμένη που θα υπηρετήσω ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Ανυπομονώ να δω τι ταξίδια επιφυλάσσει σε όλους μας», ανέφερε σε δήλωσή της η Γκέργουιγκ και πρόσθεσε.

«Λατρεύω τις ταινίες -μου αρέσει να τις κάνω, μου αρέσει να πηγαίνω σε αυτές, μου αρέσει να μιλάω γι' αυτές. Ως σινεφίλ, οι Κάννες ήταν πάντα η κορυφή του τι μπορεί να είναι η παγκόσμια γλώσσα του κινηματογράφου... το να βρίσκομαι σε μια σκοτεινή αίθουσα γεμάτη αγνώστους, παρακολουθώντας μια ολοκαίνουργια ταινία είναι το αγαπημένο μου μέρος».

Σε ηλικία 40 ετών, θα είναι επίσης η νεότερη πρόεδρος του Φεστιβάλ μετά τη Σοφία Λόρεν(Sofia Loren), το 1966 σε ηλικία 31 ετών.

«Πρόκειται για μια προφανή επιλογή, καθώς η Γκρέτα Γκέργουιγκ ενσαρκώνει τόσο τολμηρά την ανανέωση του παγκόσμιου κινηματογράφου, για την οποία οι Κάννες κάθε χρόνο εκπροσωπούν» ανέφεραν στην κοινή τους δήλωση η πρόεδρος του Φεστιβάλ Αϊρις Νόμπλοχ (Iris Knobloch) και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τιερί Φρεμό (Thierry Frémaux).

Σύμφωνα με το Deadline το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου 2024.

Πηγή: CNN Greece

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση