To Twitter «θα χάσει 32 εκατ. χρήστες τα επόμενα δύο χρόνια» - Μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 10:27 To Twitter «θα χάσει 32 εκατ. χρήστες τα επόμενα δύο χρόνια» - Μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ

H μεγαλύτερη «φυγή» θα προέλθει από την Αμερική

Πάνω από 30 εκατομμύρια χρήστες αναμένεται να εγκαταλείψουν το Twitter τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς οι ανησυχίες για τεχνικά ζητήματα και διάδοση προσβλητικού περιεχομένου εντείνονται, μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον βαθύπλουτο Έλον Μασκ. 

Όπως προκύπτει από τις προβλέψεις της υπηρεσίας έρευνας αγοράς Insider Intelligence που παρακολουθεί την πορεία του Twitter από το 2008, ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών τού μέσου προβλέπεται να μειωθεί κατά 4% το 2023 και 5% το 2024, κοινώς κατά 32 εκατομμύρια χρήστες συνολικά. 

«Δεν υπάρχει τελειωμός στα καταστροφικά γεγονότα στο Twitter» σημειώνει χαρακτηριστικά η επικεφαλής αναλύτρια τής εταιρείας, Τζασμίν Ένμπεργκ. «Αντιθέτως, οι χρήστες θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα του χρόνου καθώς είναι απογοητευμένοι με τα τεχνικά ζητήματα και τη διασπορά περιεχομένου μίσους ή ρατσιστικής ρητορικής» προσθέτει η ίδια. 

«Το προσωπικό του Twitter, που εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υποδομής και συντονισμού του περιεχομένου της πλατφόρμας» λέει. 

Η έκθεση προβλέπει πως το Twitter θα χάσει τους περισσότερους χρήστες του στη μεγαλύτερη αγορά του, τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, με τουλάχιστον 8,2 εκατ. ανθρώπους να εκτιμάται πως θα εγκαταλείψουν το μέσο την επόμενη διετία. 

Έως το τέλος του 2024, οι Αμερικανοί χρήστες προβλέπεται να έχουν πέσει στα 50,5 εκατομμύρια, τον χαμηλότερο αριθμό από το 2014, καθώς το Twitter γίνεται «πιο ασταθές και λιγότερο ευχάριστο». 

Σύμφωνα με την Insider Intelligence, στο Ηνωμένο Βασίλειο το Twitter θα χάσει 1,6 εκατ. χρήστες από τα 12,6 εκατομμύρια. 

Όπως προβλέπεται στην έκθεση, παρότι τα 32 αυτά εκατομμύρια θα περιλαμβάνουν άτομα από κάθε ηλικιακό φάσμα, οι μεγαλύτερες απώλειες θα προέρχονται από την ηλικιακή ομάδα 25 χρόνων και κάτω και 45 και άνω - που «δεν είναι τόσο πιστοί τού μέσου και είναι λιγότερο πρόθυμοι να ανεχτούν την παρακμή». 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση