Ερευνητές ανέπτυξαν drone που «τρώγεται» και σώζει ζωές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 10:22 Ερευνητές ανέπτυξαν drone που «τρώγεται» και σώζει ζωές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Το πρωτότυπο drone έφτιαξαν ερευνητές του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Λωζάνης.

Ερευνητές του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Λωζάνης ανέπτυξαν ένα drone που περιέχει ένα βρώσιμο υλικό.

Η ανάπτυξη έχει σχεδιαστεί για να σώσει ζωές ανθρώπων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τα τρόφιμα θα βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης αναμένοντας αγωνιωδώς διασώστες, σύμφωνα με το IEEE Spectrum. 

Το ασυνήθιστο UAV έχει φτερά από συμπιεσμένο ρυζάλευρο, διαμορφωμένα σε κελιά σαν κηρήθρες, κολλημένα μεταξύ τους με ζελατίνη. Τα βρώσιμα είδη συσκευάζονται σε μια μεμβράνη, που θεωρητικά προστατεύει το πολύτιμο μέρος του drone κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

Το μέγεθος του πτερυγίου δεν καθορίζεται από τις απαιτήσεις πτήσης, αλλά από τις απαιτήσεις διατροφής. Σε αυτή την περίπτωση, ένα άνοιγμα φτερών περίπου 700 εκατοστών οδηγεί σε αρκετό βρώσιμο υλικό για την παροχή 300 θερμίδων, ή το ισοδύναμο μιας μερίδας πρωινού.

Απομένουν 80 γραμμάρια για ένα φορτίο βιταμινών ή νερού ή κάτι συναφές. Η φόρμουλα που βρήκαν οι ερευνητές για να υπολογίσουν τον σχεδιασμό αυτού του πτητικού μέσου, προϋποθέτει ότι το υπόλοιπο του drone δεν τρώγεται. Η δομή και οι επιφάνειες της ουράς είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα.

Με τι ταχύτητες πετάει 

Αν και πρόκειται απλώς για ένα πρωτότυπο, το βρώσιμο drone πετάει πράγματι, με επιτάχυνση σε ταχύτητες περίπου 10 μέτρων ανά δευτερόλεπτο με την προσθήκη ενός κινητήρα, μερικών μηχανισμών για την ενεργοποίηση των επιφανειών της ουράς, καθώς και μιας μικρής μπαταρίας. Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί ένας τρόπος να κατασκευαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα μη βρώσιμα κομμάτια από βρώσιμα υλικά, καθώς και να βρεθεί ένας τρόπος να μεταφέρεται ένα ωφέλιμο φορτίο (όπως νερό) σε ένα βρώσιμο δοχείο.

Θα μπορεί να παραδίδει τρόφιμα σε άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα τέτοιο drone θα μπορεί να παραδίδει τρόφιμα σε άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, τα οποία δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν αμέσως από το σημείο που έχουν βρεθεί. Οι προγραμματιστές σημείωσαν ότι το drone τους είναι μιας χρήσης.

Και λογικό είναι μιας και αφού φάει κάποιος τα φτερά, δεν θα μπορεί πλέον να επιστρέψει στον αποστολέα. Αλλά αυτά είναι μικρά έξοδα μπροστά στην ευκαιρία να σωθούν ζωές, δηλώνουν πεπεισμένοι οι επιστήμονες.

Πηγή: IEEE Spectrum

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση