5 οφέλη που σου προσφέρει το e-commerce!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 14:13 5 οφέλη που σου προσφέρει το e-commerce!

Μέρα με τη μέρα ανοίγουν όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός. Έτσι, είναι αρκετοί αυτοί που σκέφτονται αν, τελικά, αξίζει να ανοίξουν το δικό τους e-shop ή αν δεν υπάρχει χώρος για αυτούς.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι και εσύ αν η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελεί μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση για το 2023, συνέχισε την ανάγνωση. Μαζί θα δούμε μερικά από τα πιο σπουδαία πλεονεκτήματα του e-commerce. Και πού ξέρεις; Ίσως του δώσεις μια ευκαιρία.

Ας ξεκινήσουμε!

  • Έχει χαμηλότερο κόστος

Αποτελεί αν όχι το κυριότερο, ίσως ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Αν αναλογιστείς το πόσο μπορεί να σου κοστίσει το άνοιγμα ενός φυσικού καταστήματος, μπορεί και να σου πέσουν τα μαλλιά.

Ωστόσο, για να στηθεί και να λειτουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα. Εξοικονομείς χρήματα από το ενοίκιο που θα έπρεπε να πληρώνεις, από τον αριθμό των εργαζομένων που θα έπρεπε να απασχολείς, από τους μεσάζοντες κ.α.

Επιπρόσθετα, ακόμα και οι καμπάνιες του μάρκετινγκ και των ψηφιακών διαφημίσεων μπορούν να είναι αρκετά φθηνές.

  • Είναι πολύ πιο ευέλικτο και εξοικονομεί χρόνο

Ο χρόνος που χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι μηδαμινός, αν συγκριθεί με κάποιο φυσικό κατάστημα. Ακόμα και στο κομμάτι των λειτουργικών στοιχείων, μια ηλεκτρονική επιχείρηση μπορεί να τα τροποποιήσει πολύ πιο εύκολα και απλά.

Τώρα όσον αφορά την ευελιξία, μπορείς να τη διακρίνεις και για τους δύο εμπλεκόμενους, τον πωλητή και τον πελάτη. Οτιδήποτε και αν προκύψει, ο πωλητής μπορεί να το διευθετήσει με ευκολία από τον χώρο που εργάζεται.

Ο πελάτης από τη δική του μεριά μπορεί να πραγματοποιήσει τις αγορές του τη στιγμή που θέλει και όπως το θέλει χωρίς να προγραμματίσει απολύτως τίποτα και χωρίς να χρειάζεται να λάβει υπόψη του πράγματα που θα ίσχυαν μόνο για ένα φυσικό κατάστημα (π.χ. πολυκοσμία, κίνηση στον δρόμο κ.α.) και τα οποία θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν από πιθανές αγορές.

  • Έχει μεγαλύτερες δυνατότητες επέκτασης

Αν η ηλεκτρονική σου επιχείρηση πηγαίνει καλά και θέλεις να την επεκτείνεις, μπορείς να το κάνεις πολύ πιο εύκολα, καθώς θα χρειαστείς πολύ λιγότερα χρήματα συγκριτικά με την επέκταση ενός φυσικού καταστήματος.

Αυτά που χρειάζεσαι είναι επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, μεγαλύτερα αποθέματα αλλά και μερικές μικρές διαφοροποιήσεις στο ψηφιακό κομμάτι και είσαι έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

  • Διευρύνεται το υποψήφιο καταναλωτικό κοινό

Αν διαθέτεις ένα φυσικό κατάστημα, γνωρίζεις πως η επιχείρησή σου στηρίζεται κυρίως στους κατοίκους της περιοχής. Ωστόσο, με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αυτό διαφοροποιείται και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Ένα e-shop δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να περιοριστεί σε συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια. Έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τη βάση των πελατών του ακόμα και στο εξωτερικό, αν το θέλει και αν μπορεί να το στηρίξει οικονομικά.

Έτσι, ένα διευρυμένο υποψήφιο καταναλωτικό κοινό ανοίγει τις προοπτικές για ακόμα περισσότερες πωλήσεις και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

  • Υπάρχει δυνατότητα κριτικής και βαθμολογίας

Η αξιολόγηση, δηλαδή το να βαθμολογήσει ή να εκφέρει κάποια άποψη ή κριτική ένας πελάτης για ένα φυσικό κατάστημα είναι κάτι που σπάνια συμβαίνει, αλλά, ακόμα και αν συμβεί, εκφράζεται στο κοντινό περιβάλλον και όχι σε όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Μέσα από κριτικές και βαθμολογίες (ηλεκτρονική αξιολόγηση) ένας υποψήφιος πελάτης μπορεί να διαμορφώσει μια άποψη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που του παρέχεις. Επιπρόσθετα, οι υπεύθυνοι του e-shop μπορούν να ενημερώνονται για τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού και να σχεδιάζουν εκ νέου κάποια στρατηγική, παρακολουθώντας τις αξιολογήσεις του καταστήματος.

H ηλεκτρονική αξιολόγηση ενός e-shop, λοιπόν, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς οι παροχές σου και η ηλεκτρονικά εκφρασμένη ικανοποίηση των πελατών σου μπορεί να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της αύξησης του καταναλωτικού κοινού και των πωλήσεων.

Μετά από όλα αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε πως το e-commerce είναι ο πιο σύγχρονος και ασφαλής τρόπος να αναπτύξεις την επιχείρησή σου στη σημερινή ψηφιακή εποχή και είναι κάτι που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση