Εξυπνα γυαλιά προβάλουν ιδανικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που δέχεσαι στο πρώτο ραντεβού (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Μαΐου 2023 16:22 Εξυπνα γυαλιά προβάλουν ιδανικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που δέχεσαι στο πρώτο ραντεβού (βίντεο)

Ένα πολύτιμο βοηθό σε όποιον νιώθει ανασφαλής σε μια ρομαντική συνάντηση έφτιαξαν φοιτητές στις ΗΠΑ.

Το πρώτο ραντεβού με κάποιο άτομο που μας κεντρίζει το ερωτικό ενδιαφέρον είναι πάντοτε μια ιδιαίτερη ιστορία. Το άγχος για να πάνε όλα καλά είναι συνήθως μεγάλο και ανάμεσα σε αυτά που απασχολούν τους συμμετέχοντες στο ραντεβού είναι το να κάνουν καλή εντύπωση όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και με τα όσα θα πουν τα οποία θα πρέπει να υποστηρίζουν την καλή εικόνα που πρέπει να προβάλεται στο άτομο που θα βρίσκεται απέναντι τους.

Φοιτητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών τα οποία παρακολουθούν τη συζήτηση ανάμεσα στα δύο άτομα που έχουν βγει ραντεβού και προβάλουν στο χρήστη τους απαντήσεις που θα πρέπει να δίνει σε ερωτήματα που δέχεται. Τα γυαλιά ονομάζονται  RizzGPT και όπως είναι ευνόητο από το όνομα τους ενσωματώνουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα τα γυαλιά διαθέτουν μια κάμερα και ένα μικρόφωνο που καταγράφουν τη συζήτηση και τη μεταδίδουν στο διάσημο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT το οποίο σε πραγματικό χρόνο μεταδίδει σχόλια και πιθανές απαντήσεις στα μάτια του κατόχου των γυαλιών με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Τα γυαλιά χρησιμοποιούν την τέταρτη έκδοση του ChatGPT αλλά και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Whisper ενώ χρησιμοποιείται το σύστημα Monocle για την προβολή εικόνων επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως λέει και το όνομα του το σύστημα Monocle αποτελείται από ένα μονόκλ το οποίο τοποθετείται μπροστά από τον ένα φακο των γυαλιών και είναι αυτό που διαθέτει την κάμερα και το μικρόφωνο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως μη διακριτικό και είναι βέβαιο ότι αν κάποιος εμφανιστεί με αυτά τα γυαλιά σε ένα ραντεβού θα πρέπει να βρει μια καλή και πιστευτή δικαιλογία για να εξηγήσει γιατί τα φορά στο άτομο που θα συναντήσει και είναι βέβαιο ότι θα ερωτηθεί στη θέα τους. Θα πρέπει μάλλον το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να έχει έτοιμη και μια καλή απάντηση σε αυτό το ερώτημα για να συνεχιστεί ομαλά το ραντεβού αλλιώς αυτό θα έχει πιθανότατα αποτύχει πριν καν ξεκινήσει…

Naftemporiki.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση