Μεγάλο ενδιαφέρον για τον ροζ ανανά που έκανε την εμφάνιση του στην αγορά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 13:08 Μεγάλο ενδιαφέρον για τον ροζ ανανά που έκανε την εμφάνιση του στην αγορά

Πρόκειται για μια γενετικά τροποποιημένη ποικιλία του τροπικού φρούτου.

Αν δείτε σε ένα μανάβικο ή το ράφι ενός σούπερμαρκετ ένα ανανά ροζ χρώματος μην σπεύσετε να ενημερώσετε τον υπεύθυνο του καταστήματος ότι το φρούτο έχει κάποιο πρόβλημα. Πρόκειται για ένα νέο είδος ανανά που όπως λέει και το όνομα του «Pinkglow» έχει ροζ απόχρωση.
Δημιουργός του ροζ ανανά είναι η γίγαντας τροφίμων Del Monte και οι ερευνητές της εταιρείας προσπαθούσαν να τον δημιουργήσουν στο εργαστήριο εδώ και περίπου 18 χρόνια.

Πρόκειται για μια γενετικά τροποποιημένη ποικιλία ανανά που παίρνει τη ροζ απόχρωση του με τη αύξηση των ποσοστών λυκοπενίου, ενός καροτενοειδούς, και των φυσικών χρωστικών ουσιών του τροπικού φρούτου. Στον ανανά το λυκοπένιο συνήθως μετατρέπεται σε β-καροτένιο από ένα ένζυμο το οποίο κάνει το εσωτερικό του ανανά κίτρινο. Αυτό το ένζυμο, η βήτα-κυκλάση του λυκοπενίου, σταματά να λειτουργεί στο ροζ ανανά και αυτό προκαλεί τη συσσώρευση λυκοπενίου προσδίδοντας τη νέα απόχρωση.

Η Del Monte έχει κατοχυρώσει ως πατέντα τη μέθοδο δημιουργίας του ροζ ανανά και είναι προς το παρόν τουλάχιστον η μόνη εταιρεία που επιτρέπεται να τους καλλιεργεί. Στα καταστήματα ο ροζ ανανάς κοστίζει περίπου 10 δολάρια τιμή σχεδόν διπλάσια από αυτή των συμβατικών ποικιλιών του φρούτου. Μάλιστα στο Διαδίκτυο η τιμή του είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η Del Monte ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για το ροζ ανανά ξεπέρασε τις ποσότητες που είχαν παραχθεί γεγονός που εξηγεί και τις αυξημένες τιμές.

Naftemporiki.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση