Pangeos: Μια γιγάντια πλωτή ήπειρος, διπλάσιου μέγεθους από το Κολοσσαίο σε σχήμα χελώνας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 15:43 Pangeos: Μια γιγάντια πλωτή ήπειρος, διπλάσιου μέγεθους από το Κολοσσαίο σε σχήμα χελώνας

Αξίας 8 δις δολαρίων που θα φιλοξενεί έως και 60.000 επισκέπτες

Καλός ήλθατε στο Pangeos. Πήρε το όνομά του προς τιμήν της Παγγαίας. Η Παγγαία ήταν υπερήπειρος που υπήρξε κατά την ύστερη Παλαιοζωική και πρώιμη Μεσοζωική εποχή. Συναρμολογήθηκε από προηγούμενες ηπειρωτικές μονάδες περίπου 335 εκατομμύρια χρόνια πριν και άρχισε να διασπάται περίπου 175 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Το Pangeos έχει σχήμα μίας γιγάντια χελώνα και θα είναι πολυτελής και αυτάρκης. Πρόκειται για ένα terayacht, μια γιγάντια πλωτή ήπειρο, διπλάσια από το Κολοσσαίο, που θα φιλοξενεί πολλές χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι θα ζουν με όλες τις ανέσεις, από αυτές που θα βρείτε μόνο σε αποκλειστικά θέρετρα πέντε αστέρων στην ξηρά, αναφέρει το Designboom.

.

Σχεδιασμένο από τον Πιερπάολο Λαζαρίνι το γιγάντιο σκάφος θα πρόσφερε διαμονή για έως και 60.000 επισκέπτες. Οι χώροι επί του πλοίου θα περιλαμβάνουν εμπορικά κέντρα και χώρους άθλησης και ευεξίας, πάρκα και κήπους και αμέτρητες πισίνες, καθώς και ελικοδρόμια, μαρίνες, ενώ θα υπάρχει υποδομή για ηλεκτρικά οχήματα.

 
.
 
 
.
Pierpaolo Lazzarini

.

Δεδομένου ότι ένα πλοίο αυτού του μεγέθους δεν μπορεί να συναρμολογηθεί σε κανένα από τα σημερινά ναυπηγεία μια καλή τοποθεσία για να κατασκευαστεί θα ήταν η συνοικία του Βασιλιά Αμπντουλάχ στη Σαουδική Αραβία. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής η παράκτια περιοχή θα πλημμυριστεί ξανά και το Pangeos θα ξεκινήσει για το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο.

Το Pangeos έχει σχεδιαστεί για να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ασταμάτητα, χάρη στις μηχανές του. Τροφοδοτούμενο από 9 κινητήρες HTS των 16.800 ίππων ο καθένας, το Pangeos θα ταξίδευε με μέγιστη ταχύτητα 5 κόμβων ( 9,2 χλμ/ώρα), αντλώντας ισχύ από τα κύματα και την οροφή του που θα καλύπτεται από ηλιακούς συλλέκτες.

Ο Λαζαρίνι λέει ότι η ιδέα για το Pangeos προέκυψε το 2009. Εάν ποτέ ναυπηγηθεί το σκάφος, αξίας τουλάχιστον 8 δις δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη πλωτή κατασκευή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Στις αρχές του 2023, ο Λαζαρίνι θα λανσάρει το terayacht Pangeos στο Metaverse μέσω μιας σειράς NFT.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση