Μπρους Λι: Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πέθανε από... υπερβολική κατανάλωση νερού!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 12:12 Μπρους Λι: Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πέθανε από... υπερβολική κατανάλωση νερού!

Μια ανατρεπτική θεωρία για τον θάνατο του σταρ, που πέθανε μυστηριωδώς τον Ιούλιο του 1973

Ο θάνατος του Μπρους Λι εξακολουθεί να απασχολεί μέχρι και σήμερα τον ξένο Τύπο, αλλά και την επιστήμη.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Clinical Kidney Journal εμφανίζει ως αιτία θανάτου του, την υπερβολική δόση νερού.

Οι ειδικοί που ασχολήθηκαν με αυτό, εκτιμούν πως το εγκεφαλικό οίδημα που έκοψε το «νήμα» της ζωής του σταρ σε ηλικία 32 ετών οφείλεται στη «μεγάλη ποσότητα νερού», που «φαίνεται ότι τελικά τον σκότωσε».

Σύμφωνα με ιατρικούς όρους που αναφέρονται στην έρευνα, ο Λι έπασχε από υπονατριαιμία.

Ο συγκεκριμενος όρος περιγράφει τι συμβαίνει στον οργανισμό, όταν το επίπεδο νατρίου στο αίμα που απαιτείται για την ισορροπία των υγρών είναι χαμηλό. «Με άλλα λόγια, θεωρούμε ότι η αδυναμία του νεφρού να αποβάλλει περίσσεια υγρών σκότωσε τον Μπρους Λι» γράφουν οι αρμόδιοι της μελέτης.


Ακόμη, στα νέα στοιχεία γίνεται νύξη ότι ο Μπρους Λι κινδύνευε από πολλαπλούς παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπονατριαιμία, όπως το ότι έπινε μεγάλες ποσότητες υγρών, έκανε χρήση κάνναβης, η οποία αυξάνει τη δίψα και άλλες συνήθειες που μειώνουν την καλή λειτουργία των νεφρών, όπως η χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων και αλκοόλ.

Κατά τα ξένα δημοσιεύματα, η σύζυγός του, Λίντα, αποκάλυψε πώς ο ίδιος έκανε δίαιτα με βάση τα υγρά, με χυμό καρότου και μήλου, πριν φύγει από τη ζωή.

Πηγή: protothema.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση