Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη μετά από…45 χρόνια: Δεν τη χρέωσαν ούτε ένα ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 13:56 Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη μετά από…45 χρόνια: Δεν τη χρέωσαν ούτε ένα ευρώ

Μια σελίδα Facebook γιόρτασε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του βιβλίου με μια ανάρτηση που περιείχε μια φωτογραφία του βιβλίου ανοιχτή σε μια σελίδα γεμάτη με απαρχαιωμένες σφραγίδες ελέγχου.

Σε ένα εκπληκτικό μείγμα βιβλιοφιλίας και αφηρημάδας, μια γυναίκα στην Αγγλία επέστρεψε ένα βιβλίο σε βιβλιοθήκη μετά από 45 χρόνια. Το βιβλίο, «Ο κόσμος του Τόλκιν» του Randel Helms, είχε δανειστεί από τις βιβλιοθήκες του Μπλάκπουλ το 1976 και τελικά βρήκε το δρόμο του πίσω στα ράφια που του ανήκε.

Μια σελίδα Facebook γιόρτασε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του βιβλίου με μια ανάρτηση που περιείχε μια φωτογραφία του βιβλίου ανοιχτή σε μια σελίδα γεμάτη με απαρχαιωμένες σφραγίδες ελέγχου, αναλογιζόμενοι αν αυτό θα μπορούσε να είναι το βιβλίο με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην ιστορία τους. Η επιστροφή του άσωτου τόμου έγινε από μια πρώην θαυμάστρια, η οποία αφηγήθηκε τις μέρες που επισκεπτόταν τη βιβλιοθήκη.

Η απροσδόκητη αυτή ανακάλυψη έγινε καθώς τακτοποιούσε τα υπάρχοντά της, ξεθάβοντας το βιβλίο που είχε καταφέρει να αποφύγει την επιστροφή του κατά την αρχική εκφόρτωση της δανεισμένης λογοτεχνίας όταν το Woolworth έκλεισε τις πόρτες του.

Η επιστροφή του «Κόσμου του Τόλκιν» όχι μόνο έκλεισε ένα κεφάλαιο δεκαετιών για τον δανειολήπτη, αλλά προκάλεσε επίσης χαρά και περιέργεια στο προσωπικό της βιβλιοθήκης και στην ευρύτερη κοινότητα. Προκαλεί έναν προβληματισμό σχετικά με τα ταξίδια που συχνά κάνουν τα βιβλία της βιβλιοθήκης, τα οποία μερικές φορές γίνονται ακούσια ενθύμια και αναμνηστικά διαφορετικών περιόδων στη ζωή των ανθρώπων.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση