Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Ν.Ε. κατατέθηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες στο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 16:40 Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Ν.Ε. κατατέθηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες στο ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπική ήταν η επίθεση που δέχθηκαν στη τελευταία συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. όσοι προκρίνουν προσωπικές πολιτικές στην αυτοδιοίκηση προωθώντας, χωρίς να πάρουν οποιαδήποτε ανάλογη απόφαση τα όργανα του κόμματος, συγκεκριμένη υποψηφιότητα, του Παναγιώτη Ιακωβή, για το Δήμο Λαμιέων.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η υποβολή υποψηφιοτήτων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Στόχος του κόμματος, όπως περιγράφεται σε σχετική εγκύκλιο, είναι έως το τέλος του Ιουλίου να είναι έτοιμα κατά 80% τα ψηφοδέλτια πανελλαδικά, ενώ είχε τεθεί η ημερομηνία της 11ης Ιουλίου ως καταληκτική για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τις Οργανώσεις Μελών, την Ν.Ε. και μεμονωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε μέσα σε συναινετικό κλίμα, με τα ονόματα της ιστορικού - δημοσιογράφου Βασιλικής Λάζου και του δικηγόρου Νίκου Πάπουτσα  να προτείνονται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Υποψηφιότητες που θα αποσταλούν, μαζί με όσες άλλες κατατεθούν απευθείας στο κόμμα, στην Κεντρική Επιτροπή. Η επιλογή των προσώπων θα γίνει από Επιτροπή που θα αποτελείται από δύο μέλη της Κ.Ε. από τη Στερεά Ελλάδα, ένα μέλος του Οργανωτικού Γραφείου και το γραμματέα της Ν.Ε. Βαγγέλη Σακελλάρη (για την εκλογική περιφέρεια Φθιώτιδας). 

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό αν, εκτός του Γιάννη Σαρακιώτη που θα είναι εκ νέου υποψήφιος, θα πάρουν μέρος σ’ αυτήν την εκλογική μάχη ο Αποστόλης Καραναστάσης (με τη πλάστιγγα να γέρνει προς το ναι) και ο Δημήτρης Βέττας (με τη πλάστιγγα να γέρνει προς το ναι με ερωτηματικό στην εκλογική περιφέρεια), ενώ ο Θανάσης Μιχελής έχει ξεκαθαρίσει από καιρό ότι δεν θα συμμετέχει. 

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι υπήρξαν ερωτηματικά και αντιδράσεις πανελλαδικά για τον τρόπο που λειτούργησαν (για την ακρίβεια δεν λειτούργησαν) οι Ο.Μ. όσο και για τη σύσταση της Επιτροπής που θα κάνει και την τελική αξιολόγηση. 

Πήγε για μαλλί και…

Η συνέχεια της συνεδρίασης δεν ήταν όμως εξίσου ανέφελη και συναινετική με το κλίμα να εκτροχιάζεται όταν από το μέλος της Ν.Ε. Σπύρο Λάμπου τέθηκε προς συζήτηση το ζήτημα της διακοπής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την παράταξη «Λαμία στο Κέντρο» του Παναγιώτη Στασινού.  

Ακολούθησαν έντονες επικρίσεις κατά όσων επιλέγουν να παίρνουν πρωτοβουλίες για τις δημοτικές εκλογές πριν καν συζητηθεί το ζήτημα της αυτοδιοίκησης στα όργανα του κόμματος. Κινήσεις που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, προηγούνται των αυτοδιοικητικών.  

Η πρόταση που επικράτησε τελικά ήταν η αναμονή μέχρι το Σεπτέμβριο, ώστε να ξεκαθαρίσει πρώτα ο χρόνος που θα στηθούν οι βουλευτικές κάλπες και στην περίπτωση που αυτές γίνουν την Άνοιξη, τότε να συνεδριάσει η Ν.Ε. με το ζήτημα των υποψηφιοτήτων στους επτά δήμους της Φθιώτιδας να αποτελεί ένα δύσκολο παζλ. 

Και όπως φάνηκε, όχι αναίμακτο…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση