Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 14:40 Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια

Η εξαεδρική εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας είναι ένας προνομιακός νομός για το ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αφού ακόμα και το 2019 τα εκλογικά ποσοστά που είχε καταγράψει πλησίαζαν το 35% έναντι 36,61% της Νέας Δημοκρατίας, με τη διαφορά τους σε αριθμό ψήφων με το ζόρι να ξεπερνά τις 2.000.

Από τις έδρες της Εύβοιας, στην παρούσα σύνθεση της βουλής, οι τρεις ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, οι δύο στο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και η μία στο ΚΚΕ. Ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου και ο πρώην δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης είναι οι δυο βουλευτές που αυτοδίκαια έχουν εξασφαλίσει τις θέσεις τους στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας και για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σχεδόν σίγουρη φαίνεται η υποψηφιότητα των δυο στελεχών του κόμματος, που πρόσφατα εκλέχθηκαν και στην Κ.Ε. του, του Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκε με το ΚΙΝΑΛ και είχε συγκεντρώσει 4.522 ψήφους και του επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημήτρη Αναγνωστάκη. Μεγάλες πιθανότητες να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. έχουν και οι δύο κυρίες της Κ. Ε. με καταγωγή από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου, η Βάνα Φρυγανιώτη και η Αλεξάνδρα Θαλασσινού. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες και με δεδομένη την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. για ισάριθμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στα ψηφοδέλτια, αναζητούνται άλλες δυο γυναίκες.

Το σίγουρο είναι πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελπίζουν στην πρωτιά στο γειτονικό νομό και έτσι δικαιολογούνται και οι απανωτές επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα, ιδιαίτερα μετά τη φωτιά που κατέκαψε πέρσι τη βόρεια Εύβοια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση