Διαδοχή προσώπων και έργων...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 07:30 Διαδοχή προσώπων και έργων...

Που βρέθηκε σήμερα Κυριακή ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας;

Έχουμε συνηθίσει στον δημόσιο βίο, σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, οι εκάστοτε διοικούντες είτε να ξεχνούν τους προκατόχους τους είτε συνήθως να ισχυρίζονται ότι παρέλαβαν «καμμένη γη»..

Από ό,τι όμως έχουμε δει εδώ και τρία χρόνια, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τιμά τους προκατόχους του με έργα και με λόγια και δεν διστάζει να μιλά για το έργο τους και την παρακαταθήκη που παρέλαβε από αυτούς.

Ήδη στις πρώτες μέρες της ποιμαντορίας του τίμησε τον προκάτοχό του Αμβρόσιο με την παρουσίαση ενός σημαντικού συγγράμματος για την προσωπικότητά του, ενώ με πλήθος δράσεων τίμησε και τιμά τόσο τον Μητροπολίτη Νικόλαο όσο και τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό.

Με την αποκατάσταση άλλωστε της γερόντισσας Χαριτίνης υπήρξε μία τακτοποίηση κάθε εκκρεμότητας της μνήμης του μεγάλου ιεράρχου Δαμασκηνού, ενώ η αφιέρωση της πτέρυγας Νικολάου Πρωτοπαππά στο Ωδείο και το ΚΔΑΠ της Μητροπόλεως ήταν χαρακτηριστικές πράξεις τιμής και αναγνώρισης.

Και δεν έχει μείνει μόνο εκεί ο Μητροπολίτης Συμεών. Σήμερα (24/7) το πρωί ανηφόρισε στην ορεινή Δορβιτσά της Ναυπακτίας, στην γενέτειρα του Δαμασκηνού, για να τιμήσει την μνήμη του στο χωριό που τον γέννησε και τον ανέθρεψε, ενώ από το ίδιο χωριό αναδείχθηκε και ο μέγας Αρχιεπίσκοπος και αντιβασιλέας Δαμασκηνός.

Η σημερινή μάλιστα λειτουργία του κ. Συμεών με τους μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεο και Ιταλίας Πολύκαρπο, παρουσία των βουλευτών της περιοχής κ. Καραγκούνη και κ. Σαλμά, εκτυλίχθηκε από όλους τους ομιλητές σε έναν ύμνο ευγνωμοσύνης για την Φθιώτιδα λόγω του έργου του Δαμασκηνού.

Ο κ. Συμεών, από ο,τι πληροφορούμαστε, την επόμενη Κυριακή θα τιμήσει στην Λαμία και τα τρία χρόνια του Νικολάου με σειρά λαμπρών εκδηλώσεων.

Ένα σημαντικό μήνυμα πάντως γι’ αυτούς που διεκδικούν θέσεις στον δημόσιο χώρο.

Να μην ξεχνούν ότι τα πρόσωπα είναι περαστικά, ακόμη και στα ισόβια αξιώματα, ο τόπος όμως μένει και πρέπει να προχωρά…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση