Τι θα κάνουν στις εκλογές οι γαλάζιοι εξωκοινοβουλευτικοί;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 15:54 Τι θα κάνουν στις εκλογές οι γαλάζιοι εξωκοινοβουλευτικοί;
 Δύσκολος γρίφος που προβληματίζει, ιδιαίτερα, τους γαλάζιους βουλευτές είναι πόσοι και ποιοι από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στις επόμενες εκλογές.
 
Με δεδομένο ότι η σημερινή σύνθεση της κυβέρνησης περιλαμβάνει 56 υπουργούς και υφυπουργούς από τους οποίους οι 22 είναι εξωκοινοβουλευτικοί, γίνεται κατανοητό πως το αρχικό ερώτημά μας αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον. 
 
Οι μεν και δεν

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" αυτοί που με βεβαιότητα θα διεκδικήσουν σταυρό στις επερχόμενες κάλπες – έχουν ήδη ανακοινωθεί οι υποψηφιότητές τους – είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος θα κατέλθει στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην Ανατολική Αττική, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α’ Πειραιώς, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Ανατολική Αττική και η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, όπου θα «αναμετρηθεί» και με τον πρώην εξωκοινοβουλευτικό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μεταξύ εκείνων των εξωκοινοβουλευτικών κυβερνητικών στελεχών που δεν θα διεκδικήσουν σταυρό στις εκλογές είναι οι υπουργοί Επικρατείας και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν τον δικό τους ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Κάποιες πληροφορίες προορίζουν εδώ και καιρό τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη για την Α’ Αθηνών, ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται. Στη μάχη του σταυρού δεν αναμένεται να μπει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς
 
Δύο ονόματα, αυτό του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και αυτό του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη κατά καιρούς έχουν ακουστεί για την Α’ Αθηνών, προοπτική που θα ανέτρεπε άρδην τις εύθραυστες ισορροπίες στην εκλογική αυτή περιφέρεια, με τον πρώτο να συζητείται και για το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου ενώ τον δεύτερο και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
 
Απομένουν, τέλος, εκείνοι που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, όπως ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, το όνομα του οποίου «παίζει» για τον Νότιο Τομέα Αθηνών και ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, που συζητείται για την εκλογική περιφέρεια Μαγνησίας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση