Οι Έλληνες σκακιστές στη κορυφή του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 12:40 Οι Έλληνες σκακιστές στη κορυφή του κόσμου

Μόνο περηφάνεια μπορούν να νοιώθουν όλοι οι Έλληνες με τις κορυφαίες διακρίσεις που κατέκτησαν οι αθλητές μας τις τελευταίες ημέρες στο στίβο, στη κολύμβηση και στη κωπηλασία.

Τη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο μας μπορεί να μην είδατε να πρωταγωνιστεί στα δελτία ειδήσεων, είναι, όμως κι αυτή, από την απονομή ασημένιου μεταλλίου σε ένα ελληνόπουλο. Ένα ελληνόπουλο που διακρίθηκε στο σκάκι έχοντας, μάλιστα, αντίπαλο του τον Λεβόν Αρονιάν, ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Το όνομα του πρώτου Έλληνα σκακιστή, ο οποίος κατακτά το ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιάδα σκακιού, είναι Νικόλας Θεοδώρου και αγωνίστηκε με την Εθνική μας ομάδα Ανδρών στην 44η Ολυμπιάδα Σκακιού, που διεξήχθη στην Ινδία συγκεντρώνοντας 7½ βαθμούς σε 9 παρτίδες.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε η Σταυρούλα Τσολακίδου, η οποία αγωνίστηκε στην πολύ δύσκολη πρώτη σκακιέρα, ολοκληρώνοντας τους αγώνες αήττητη και κάνοντας καταπληκτική εμφάνιση με συνολικό αποτέλεσμα 8,5 βαθμούς σε 11 παρτίδες.

Την είδηση, που δυστυχώς πέρασε στα ψιλά, έκανε γνωστή ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, σκακιστής και ο ίδιος, επισημαίνοντας πως «ο Νικόλας από το Ρέθυμνο και η Σταυρούλα από τη Καβάλα μας αποδεικνύουν πως η επιμονή και καλλιέργεια του ταλέντου σε οδηγούν στη κορυφή του κόσμου ενώ παράλληλα δίνουν σε εμάς που καλλιεργούμε το Σκάκι στην επαρχία,τη δύναμη και τη θέληση να συνεχίσουμε. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που με τη συγκλονιστική τους εμφάνιση μας έκαναν εθνικά υπερήφανους!»

Μαζί με τα συγχαρητήρια όλων μας στους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές, να ευχηθούμε και η πόλη μας, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κάνει σημαντικά βήματα στο άθλημα αυτό, να έχει σύντομα τη χαρά να πανηγυρίσει κάποια διεθνή τιμητική διάκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση