Θα γίνει τελεφερίκ από Καρπενήσι για το Χιονοδρομικό?

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 08:10 Θα γίνει τελεφερίκ από Καρπενήσι για το Χιονοδρομικό?

Ο Φάνης Σπανός, αθόρυβα και μεθοδικά εργάζεται για να προγραμματίσει και υλοποιήσει έργα που θα δώσουν πνοή σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας.

Πόσοι από εμάς, ταξιδεύοντας στην Ευρυτανία, δεν έχουμε αναρωτηθεί ποιο θα ήταν το μέλλον του γειτονικού μας νομού αν γίνονταν μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που να αναδείκνυε την περιοχή ως ένα χειμερινό θέρετρο ευρωπαϊκού επιπέδου; Αν το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργούσε με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό; Αν είχε χιόνι περισσότερες ημέρες του χρόνου; Αν η πρόσβαση σ' αυτό κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν ευκολότερη; Αν υπήρχε τελεφερίκ που να συνδέει το Καρπενήσι με το Χιονοδρομικό του; 

Αισιόδοξες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έδωσε η επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη  Ευρυτανίας Άρη Τασιό, την Αντιπεριφερειάρχη Ορεινής – Δασικής πολιτικής και Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή και το Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, ο κ. Σπανός, επιθεώρησε το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε και ήταν η αναβάθμιση μέσω του εκσυγχρονισμού των αναβατήρων, ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2,75 εκατ. ευρώ που προχωρά με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το βασικό τμήμα του πριν την έναρξη της σεζόν κι ολοκληρώνει την μελέτη για το τρίτο έργο της τεχνητής χιόνωσης. Το πρόβλημα της πρόσβασης θα επιλυθεί με το έργο της νέας οδικής σύνδεσης με το Χιονοδρομικό, προϋπολογισμού 1.506.000 ευρώ, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και υλοποιεί ο Δήμος Καρπενησίου. 

Προγραμματισμός υπάρχει, τέλος, για το μεγαλόπνοο έργο της κατασκευής τελεφερίκ που να συνδέει το Καρπενήσι με το Χιονοδρομικό του Κέντρο.

Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, στις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, επέλεξε να αναφερθεί στην οφειλή της Πολιτείας στον ευλογημένο αυτό τόπο υπογραμμίζοντας ότι «δεν μετράμε τα έργα που κάνουμε. Μετράμε τα έργα που οφείλουμε και δουλεύουμε για να καλύψουμε αυτή την οφειλή στον τόπο που υπηρετούμε. Δουλεύουμε για να υλοποιήσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας, ξεπερνώντας τις -γνωστές σε όλους- δυσκολίες της εποχής και να παραδώσουμε ακόμη περισσότερα ωφέλιμα έργα και δράσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση