Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται δύσκολο Φθινόπωρο...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 13:42 Έρχεται δύσκολο Φθινόπωρο...

"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό έβαλε μια ατάκα του νέου διοικητή της ΕΥΠ, που διέρρευσε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την πρώτη κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία ακολούθησε την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκαν αυτόν τον περίεργο Αύγουστο.

Στην ερώτηση εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη, ο Πρέσβης κ. Δεμίρης, φέρεται να απάντησε, χωρίς μέχρι τώρα να έχει διαψευστεί ούτε από τον ίδιο ούτε από την κυβέρνηση, με τη φράση: «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται…».

Διαρροές που προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως η συνεδρίαση «μεταδίδετο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της επιλεκτικά σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης με αποτέλεσμα να μετατραπεί έτσι η όλη διαδικασία σε “σουρωτήρι».

Αυτήν τη δύσκολη για τα εθνικά μας θέματα περίοδο που ο ρόλος της ΕΥΠ είναι κρίσιμος, κατά δήλωση του Προέδρου της Βουλής "η διενέργεια ελέγχων και η επιδίωξη διορθώσεων σε θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ πρέπει να προχωρήσουν, αλλά και να διαφυλαχθούν από τη μετατροπή τους σε επιλεκτικό, παράνομο και εκτός ελέγχου καθημερινό ανάγνωσμα διαστρεβλώσεων, που αποβαίνει τελικά αδιέξοδο ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα".

Η αναφορά του κ. Τασούλα αποκτά ιδιαίτερη σημασία μιας που στη Βουλή τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων αύριο Παρασκευή και, φυσικά, η πολυαναμενόμενη συζήτηση αλλά και απόφαση της Ολομέλειας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τη Δευτέρα 29/8.

Το καίριο ερώτημα που προκύπτει από τη σημερινή συνεδρίαση το είχε περιγράψει ευκρινώς πριν κάμποσες ημέρες ο Αλέξης Παπαχελάς στην Καθημερινή: «Μπορούμε, να προχωρήσουμε μπροστά μαθαίνοντας την αλήθεια, προστατεύοντας το ελληνικό κράτος από τον πλήρη ευνουχισμό του σε έναν κρίσιμο τομέα χωρίς ταυτόχρονα να γίνει η χώρα μπάχαλο;»

Η απάντηση που είχε δώσει ο ίδιος ήταν: «Ακούγεται πολύ δύσκολη αυτή η εξίσωση, γι’ αυτό και θα είναι πολύ δύσκολο αυτό το Φθινόπωρο».