ΝΙΜΑ Group: Η Λύση στην παραγωγή Βαμβακιού της Κεντρικής Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024 07:53 ΝΙΜΑ Group: Η Λύση στην παραγωγή Βαμβακιού της Κεντρικής Ελλάδας

Με επιτυχία ιδρύθηκε η Ο.Π. NIMA Group, από μια ομάδα έμπειρων καλλιεργητών βαμβακιού στην Κεντρική Ελλάδα, με τα μέλη της να δηλώνουν έτοιμα να συνεχίσουν να καλλιεργούν ποιοτικό βαμβάκι, με καλύτερες οικονομικές αποδόσεις.

Στόχος της Ο.Π. ΝΙΜΑ Group είναι να παράξει ποιοτικό βαμβάκι, για το οποίο θα διεκδικήσει ανταγωνιστική τιμή στην αγορά , αλλά παράλληλα θα πετύχει με τη σωστή οργάνωση, ενημέρωση και εκπαίδευση των παραγωγών της να μειώσει το κόστος της καλλιέργειας και να κατακτήσει ισχυρή θέση στον ανταγωνιστικό κλάδο της βαμβακοκαλλιέργειας.

Τόσο η ΝΕΑ ΚΑΠ, αλλά και η κλιματική αλλαγή, είναι μπροστά μας, δηλώνουν οι παραγωγοί, και η συνεργασία είναι απαραίτητη αν θέλουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε. Με το Θεσσαλικό κάμπο, έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες, να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στη ζήτηση για παραγωγή βαμβακιού, οι παραγωγοί στην Κεντρική Ελλάδα καλούνται να καλύψουν το κενό της Ελληνικής παραγωγής βαμβακιού. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα παράγει περίπου το 80% της συνολικής Ευρωπαϊκής παραγωγής, ενώ η ζήτηση για Ευρωπαϊκά νήματα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, η ΝΙΜΑ Group θα καταφέρει για τους παραγωγούς:

  • Να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές πώλησης για το παραγόμενο βαμβάκι
  • Να μειώσει το κόστος παραγωγής μέσω ομαδικών αγορών εφοδίων
  • Να προσφέρει χρηματοοικονομικά εργαλεία στους παραγωγούς της (π.χ. συμβολαιακή χρηματοδότηση)
  • Να προσφέρει συνεχή ενημέρωση, εκπαίδευση σε νέες πρακτικές και τεχνολογίες, εναρμονισμένες με τη Νέα ΚΑΠ
  • Να εξασφαλίσει πρόσβαση στα Ευρωπαϊκά & Εθνικά Επενδυτικά Κεφάλαια της Νέας ΚΑΠ
  • Να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τα μέλη της, με συνεχή εκπαίδευση, οργάνωση, συνεργασία και παροχές.

 «Αποστολή μας , όπως λέει ο Αλέκος Σαΐτης, Τεχνικός Σύμβουλος σε γεωπονικά και λειτουργικά θέματα της Ο.Π. ΝΙΜΑ Group, είναι να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή τιμή για τις προδιαγραφές ποιότητας βαμβακιού που παράγουμε. Μέσω της Ο.Π. Nima Group, οι παραγωγοί εξασφαλίζουν και καλή ποιότητα στο βαμβάκι τους, αλλά και αυξημένη παραγωγή γιατί στο τέλος πρέπει ο παραγωγός να έχει κέρδος αλλά και η αγορά να είναι ευχαριστημένη».

«Η Ο.Π. ΝΙΜΑ Group δεν είναι απλώς μια ομάδα παραγωγών. Μέσα στην ομάδα ο παραγωγός θα βρει ενημέρωση, εκπαίδευση, γεωπονική υποστήριξη για την καλλιέργεια του και πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Όλοι μας, με την εμπειρία μας, την τεχνογνωσία και τη χρήση της τεχνολογίας, θα εκμεταλλευτούμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μειώσουμε τα κόστη παραγωγής και να αυξήσουμε την απόδοση μας, όμως θα παράγουμε και το προϊόν που ζητά η αγορά: Ποιοτικό και με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει τις μαζικές αγορές, τη συμβολαιακή καλλιέργεια, και επιδιώκουμε υψηλότερες τιμές που ανταποκρίνονται στην ποιότητα των προϊόντων μας», υπογραμμίζει ο Βασίλης Καραχρήστος, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ο.Π. ΝΙΜΑ Group και Γεωπόνος.

 «Μετά από πολλά χρόνια στην καλλιέργεια του βαμβακιού, εμείς οι παλιοί παραγωγοί του, πρέπει να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της αγοράς και της Νέας ΚΑΠ, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε βαμβάκι. Ξεκινήσαμε την Ο.Π. ΝΙΜΑ Group στην Κεντρική Ελλάδα από την ανάγκη μας να δημιουργήσουμε, οι ίδιοι, εμείς οι αγρότες, μια ομάδα που θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και θα αναδείξει το Ελληνικό ποιοτικό βαμβάκι , εξασφαλίζοντας και δίκαιη τιμή για εμάς, αλλά θα δώσει και κίνητρα σε άλλους παραγωγούς της περιοχής μας να ενταχθούν στην ομάδα μας», Παναγιώτης Κούτρας, παραγωγός, Αντιπρόεδρος Α.Σ. Stevia Hellas.  

Μπορείς κι εσύ να γίνεις μέλος της ΝΙΜΑ GROUP για μια βιώσιμη και κερδοφόρα παραγωγή βαμβακιού.

Πληροφορίες:

Την τεχνική στήριξη της ομάδας και την εγγραφή νέων μελών έχει αναλάβει  η εταιρία Γεωτεχνική Φθιώτιδας, Θερμοπυλών 71, υπ/νος επικοινωνίας Αλέκος Σαΐτης, 6971624737.

Facebook: Nima Group

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση