«Άλλα μας είχαν πει τα κυβερνητικά στελέχη» για τα σκουπίδια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 12:29 «Άλλα μας είχαν πει τα κυβερνητικά στελέχη» για τα σκουπίδια

Με μια σκληρή επιστολή, που απευθύνεται στον Φο.Δ.Σ.Α. και κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό και σε Υπουργούς, επέλεξε να απαντήσει ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς στο πρόβλημα της μεταφοράς των σκουπιδιών του δήμου του σε Ιστιαία και Άμφισσα αλλά και στην πολιτική πίεση που δέχτηκε από την αντιπολίτευση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου.

«Άλλα μας είχαν πει τα κυβερνητικά στελέχη» τονίζει στην επιστολή του ο Θανάσης Μπουραντας, αναφερόμενος σε σύσκεψη των δημάρχων της Εύβοιας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου και το Γεν. Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, όπου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση αποκλείει την μεταφορά απορριμμάτων στην Ιστιαία και στην Άμφισσα.

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου στην επιστολή του  υπογραμμίζει πως «αν  υπάρχει υπαναχώρηση, χωρίς εξηγήσεις, τότε λυπόμαστε ιδιαίτερα για την Κυβέρνηση και για τα δύο στελέχη που μας ενημέρωσαν", συμπληρώνοντας ότι "στην περίπτωση αυτή, χάνεται η εμπιστοσύνη στα στελέχη και στις Κυβερνήσεις, από τους φορείς και τους πολίτες».

Παράλληλα, αποδίδει ευθύνες σε υπηρεσιακά στελέχη του Φο.Δ.Σ.Α. θεωρώντας ότι ο Φορέας «έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το 2015 τη διασφάλιση στην Χαλκίδα και άλλου Χώρου ταφής». Θέτει για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της επικινδυνότητας του δρόμου προς το ΧΥΤΑ Ιστιαίας καθώς και της αρνητικής στάσης του Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά στην σχεδιαζόμενη μεταφορά των απορριμμάτων. 

Ευθύνη, τέλος, επιμερίζεται με την επιστολή του κ. Μπουραντα σε «όλους τους αιρετούς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τα μη μέλη του", γιατί και στην προηγούμενη θητεία, όπως και στην σημερινή, κυριαρχούσε η λογική, ότι "όσοι Δήμοι δεν έχουν ΧΥΤΑ, θα πρέπει να χρωστούν ευγνωμοσύνη σε αυτούς που έχουν και φυσικά δεν πρέπει να κάνουν κριτική». 

Αυτό που δεν προκύπτει από την επιστολή του παλαίμαχου αυτοδιοικητικού και συνδικαλιστή, είναι κάποια εφικτή μαγική λύση που θα μπορούσε να δοθεί τώρα, λίγες μόνο ημέρες πριν ο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας κλείσει, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όσο καλή διάθεση και να υπάρχει, φαίνεται πως, είναι πια αργά κ. Μπουραντά...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση