Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 21:24 Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

33 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

"Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", ήταν η αγαπημένη φράση του Παύλου Μπακογιάννη, φράση που έχει χαραχτεί σε μια λιτή πλάκα για να θυμίζει τη δολοφονική εκτέλεσή του από την 17 Νοέμβρη εκείνο το πρωινό της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35.

33 χρόνια μετά, τελέστηκε σήμερα επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι του Αποστόλου Παύλου και τρισάγιο στον τάφο του στο παλιό κοιμητήριο του Καρπενησίου.

Για τη σημερινή θλιβερή επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη η Ντόρα Μπακογιάννη δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα όπου αναφέρει πως: «33 χρόνια πίσω, για μας είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σήμερα στον κόσμο που ζούμε οι ιδέες και οι αξίες σου είναι πιο σημαντικές από ποτέ».

Από την μεριά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια παλιά φωτογραφία με τον πατέρα, τονίζοντας «Η συνείδηση μου. Και ας πέρασαν 33 χρόνια. Είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Πόσο σε ευχαριστώ».

«Αγωνιστές σαν τον Παύλο Μπακογιάννη δεν πεθαίνουν ποτέ...»,

έγραφε πριν 33 χρόνια ο Βαγγέλης Κολώνιας, στη συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια ημέρα της δολοφονίας του Ευρυτάνα πολιτικού, την οποία είχε εκδώσει ως Τοπικό Γραφείο ΟΝΝΕΔ Νέας Άμπλιανης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση