Δύο γυναίκες επιστήμονες πίσω από την προβολή της Ιστορίας του τόπου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 10:19 Δύο γυναίκες επιστήμονες πίσω από την προβολή της Ιστορίας του τόπου

Η ανάδειξη και η προβολή της διαχρονικής ιστορίας κάθε τόπου πρέπει να αποτελεί, αναμφισβήτητα, προτεραιότητα.

Πολύ δε περισσότερο όταν αυτός ο τόπος έχει βρεθεί στο επίκεντρο ιστορικών γεγονότων που επηρέασαν την παγκόσμια ιστορία, όπως τα τρία τοπόσημα του Δήμου Λαμιέων, οι Θερμοπύλες, η Αλαμάνα και ο Γοργοπόταμος 

Το τελευταίο διάστημα είναι κοινή παραδοχή ότι βλέπουμε να λαμβάνονται αξιόλογες πρωτοβουλίες για την προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού πλεονεκτήματος της περιοχής μας.

Ιστορικοί περίπατοι για μικρούς και μεγάλους, εκδηλώσεις μνήμης, συνέδρια, παρουσιάσεις βιβλίων και εκθέσεις φωτογραφίας αναδεικνύουν με ουσιαστικό τρόπο την τοπική μας ιστορία. 

Πίσω από τις σημαντικές αυτές πρωτοβουλίες βρίσκονται δύο γυναίκες επιστήμονες.

Η πρώτη, η Δρ. Βασιλική Λάζου διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι η Πρόεδρος των Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης. 

Η δεύτερη, η Σοφία Βακιρτζιδέλη, είναι βιβλιοθηκονόμος ΜΑ και είναι προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Φθιώτιδα.

 

Ένα δυνατό δίδυμο που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε με αρωγή από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. 

Και τα κατάφεραν περίφημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση