Ο παππούς του Σταϊκούρα και ο παππούς του Σαρακιώτη σε μια μοναδική φωτογραφία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 07:57 Ο παππούς του Σταϊκούρα και ο παππούς του Σαρακιώτη σε μια μοναδική φωτογραφία

Μια μοναδική φωτογραφία φιλοξενούμε σήμερα στα "Παραπολιτικά", όχι τόσο για το γεγονός ότι έχει ιστορία σχεδόν εκατό ετών, όσο για τα πρόσωπα που απεικονίζει.

Όπως μας πληροφορεί ο συντοπίτης μας Ομότιμος καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Ντίνος Τσαμαδιάς, ο οποίος ανάρτησε και τη φωτογραφία αυτή του 1929 στο Facebook, τα τρία Σαρακατσανόπουλα βρίσκονται στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, περιοχή όπου διατηρούσαν τα κοπάδια με τα πρόβατά τους.

Στη φωτογραφία που έχει τραβηχτεί την ημέρα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου βλέπουμε, από αριστερά προς τα δεξιά, τον Παναγιώτη Τσαμαδιά, πατέρα του Ντίνου Τσαμαδιά και παππού του Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και δίπλα τον Ιωάννη Σαρακιώτη παππού του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη, ενώ για τον τρίτο φίλο της παρέας, τον Αθανάσιο Γαλάνη, δεν έχουμε άλλες πληροφορίες. 

Ενενήντα τέσσερα χρόνια μετά, τα δύο εγγόνια, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Σαρακιώτης, ετοιμάζονται για τις εθνικές εκλογές της Άνοιξης διεκδικώντας τις δύο από τις τέσσερις έδρες της Φθιώτιδας, ο ένας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και ο άλλος του ΣΥΡΙΖΑ. Τα παιχνίδια της μοίρας....

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση