1ο Thermopylae Forum: Ο πήχης μπήκε ψηλά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 08:12 1ο Thermopylae Forum: Ο πήχης μπήκε ψηλά

Ραντεβού για τον Μάρτιο του 2024 έδωσαν οι διοργανωτές αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στο 1o Thermopylae Forum με θέμα «Κοινωνία και Πολιτισμός στο Επίκεντρο της Περιφερειακής Ανάπτυξης» που ολοκλήρωσε τις εργασίες του το περασμένο Σάββατο (11/3/2023) στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Το πρώτο συνέδριο που διοργανώθηκε στις Θερμοπύλες από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και το LamiaReport και είχε ως στόχο να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη τόσο της ιστορικού αυτού τόπου, όσο και ευρύτερα της Στερεάς Ελλάδας.

Το 1o Thermopylae Forum, αν και πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, είχε μεγάλη συμμετοχή πολιτών που παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τις εργασίες του καθ' όλη τη διάρκειά του. Γεγονός που αποτελεί πραγματικά μια πηγή αισιοδοξίας ακόμα και για όσους με την λήξη του Συνεδρίου αποχώρησαν προβληματισμένοι από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των ιαματικών πόρων της Φθιώτιδας. Αλλά και περισσότερο συνειδητοποιημένοι ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο.

Αναμφίβολα, η πρόταση που κατέθεσε στο Forum ο τομεάρχης πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης Νίκος Ορφανός, περί αξιολόγησης στο επόμενο συνέδριο όσων προτάσεων και δεσμεύσεων κατατέθηκαν φέτος και κατά πόσο αυτές υλοποιήθηκαν, πρόταση που αποδέχτηκαν τόσο η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δείχνει το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε.

Με συντονισμένα βήματα, με κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τον θησαυρό με τον οποίο μας προίκισε η φύση και η πλούσια τοπική μας ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση