Νίκος Πάπουτσας: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορικό προϊόν»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 10:00 Νίκος Πάπουτσας: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορικό προϊόν»

Την παγκόσμια ημέρα νερού (22/3) επέλεξε ο Νίκος Πάπουτσας για να επισκεφθει τη ΔΕΥΑΛ και να μιλήσει με τους εργαζόμενους για το σοβαρό θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού .

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με ψήφισμα που θα εκφράζει τις θέσεις των ΔΕΥΑ και των εργαζομένων σε αυτές.

«Στον απόηχο του νομοσχεδίου για το νερό που ψηφίστηκε εχθές από τη κυβέρνηση της ΝΔ συναντήθηκα σήμερα με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Λαμίας.

Με δραματικό τρόπο διαπιστώσαμε ότι αυτή η λογική της δημιουργίας κέρδους μέσω της ιδιωτικοποίησης του νερού είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο ιδιώτης θέλει λιγότερο κόστος, άρα λιγότερους εργαζόμενους και χαμηλότερους μισθούς. Ο πολίτης πληρώνει πιο ακριβά και έχει λιγότερη ασφάλεια.

Το νερό θα είναι πιο ακριβό, οι λογαριασμοί πιο υψηλοί, αλλά τα στάνταρ ασφάλειας χαμηλά.

Τέλος ανέλαβα την πρωτοβουλία να φέρω στην επερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ψήφισμα με το οποίο οι δημοτικοί σύμβουλοι να εκφράσουμε την ανεπιφύλακτη στήριξη των θέσεων των ΔΕΥΑ και των εργαζόμενων τους .

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορικό προϊόν...», αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση