Πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 11:20 Πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα

Από τη Βάσω Θανασέκου και το Θανάση Παφίλη στο Δημήτρη Κουτσούμπα…

Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η εκλογή βουλευτή στη Φθιώτιδα από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, καθώς συνέβη για 1η φορά.

Ειδικότερα, ο πρώτος κομμουνιστής βουλευτής σε εκλογές στη Φθιώτιδα, ήταν γυναίκα και ήταν το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, Βάσω Θανασέκου, η πρώτη γυναίκα βουλευτής με κόμμα της αριστεράς, που εξελέγη για 2η φορά το 1958 (είχε πρωτοεκλεγεί το 1956 βουλευτής Αθηνών) όμως με συνασπισμό κομμάτων όπως ήταν η ΕΔΑ (Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά).

Το 1989 εξελέγη ο Θανάσης Παφίλης (επικεφαλής σήμερα στο Επικρατείας για το ΚΚΕ), συμμετέχοντας όμως ως Συνασπισμός.

Έτσι φτάσαμε στο 2023 για να εκλεγεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καθαρά όμως ως ΚΚΕ. Γέννημα θρέμμα Λαμιώτης με καταγωγή από το Δομοκό και το χωριό Βελεσιώτες, η παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε το Κομμουνιστικό Κόμμα να αυξήσει τη δύναμη του στη Φθιώτιδα και από το 4,38% το 2019 να βρεθεί στο 6,86% και από 4.107 ψήφους, στις 6.380!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση