Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο...»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 19:50 Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο...»

«Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα.

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και την επόμενη ημέρα.

Αρχικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Ο Αλέξης Τσίπρας, σε καμία περίπτωση, δεν έχει στραφεί κατά των πολιτών. Το να προτεραιοποιούμε και να σχολιάζουμε ατυχείς δηλώσεις στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία δεν θεωρώ ότι βοηθά το διάλογο προς τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε τις αιτίες της ήττας και σήμανε την εκκίνηση της νέας προεκλογικής περιόδου. Οφείλουμε να ανασυνταχθούμε. Ήταν ένα αποτέλεσμα μη αναμενόμενο ιδίως ως προς το μέγεθος της διαφοράς από τη Ν.Δ.. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και οι αλλαγές θα γίνουν εν κινήσει προς την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου. Σηκώνουμε το κεφάλι και πορευόμαστε προς αυτή τη νέα μάχη».

Όσον αφορά τη στρατηγική του κόμματός του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Η στρατηγική, η οποία κρίθηκε ως αποτυχημένη, θα αλλάξει πλήρως. Το αφήγημα της προοδευτικής διακυβέρνησης και της απλής αναλογικής καταρρίφθηκε, δεν έπεισε τους πολίτες και εν τέλει, κρίθηκε ότι και το πολιτικό σύστημα δεν ήταν ώριμο για κυβέρνηση συνεργασίας. Εξαιτίας του ότι αναλωθήκαμε στο συγκεκριμένο αφήγημα, το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία δεν έφτασε ποτέ στην κοινωνία. Οι πολίτες δεν γνώριζαν καίρια σημεία του προγράμματος, καθώς αναλωθήκαμε στο αν θέλουν ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Βαρουφάκης ή ο κ. Κουτσούμπας να συγκυβερνήσουν με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και δεν συζητήσαμε για το αύριο. Πλέον οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες και να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας, καθώς αυτό θεωρώ ότι είναι το δυνατό χαρτί μας. Το 2019 καταγράψαμε ένα μικρό ποσοστό στις Ευρωεκλογές και μέσα σε ένα μήνα, καταφέραμε να αυξήσουμε τα ποσοστά του κόμματός μας κατά 10 μονάδες. Οφείλουμε, όπως και το 2019, να αγωνιστούμε για το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό».

Κλείνοντας ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Η αιτία της μεγάλης διαφοράς ήταν η λανθασμένη στρατηγική μας. Εκπέμψαμε ένα μήνυμα για την προοδευτική διακυβέρνηση το οποίο δεν μπόρεσε να φτάσει στην κοινωνία και από την άλλη, η Ν.Δ., χωρίς να πράξει απολύτως τίποτα και λέγοντας απλά ότι “θέλει την αυτοδυναμία”, παρουσιάστηκε ως υποτιθέμενη “δύναμη σταθερότητας”. Παράλληλα και ατυχείς δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία συνέβαλαν στην εν λόγω διαφορά, ενώ ένα μέρος αυτής της διαφοράς οφείλεται και στο γεγονός ότι κέρδισε ψηφοφόρους η Ν.Δ.. και όχι μόνο ότι έχασε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.. Προφανώς δεν εκτιμήσαμε πώς αντανακλά στους ψηφοφόρους το ζήτημα των επιδομάτων. Ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι τα επιδόματα της Ν.Δ. δίνουν λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά θεωρώ ότι η κοινωνία έκρινε διαφορετικά».

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση